Καταγγελία Λ.Παζαρτζικλή: «Ευχαριστήρια δήμου Κιλκίς εστάλησαν από …ιδιωτική επιχείρηση αντιδημάρχου!»

Πολιτική /

Περιστατικό αποστολής ευχαριστηρίων από τον δήμο Κιλκίς, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e mail), σε πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριό του γιά ενίσχυση των πυροπλήκτων, αλλά με αναγραφή όχι του δήμου ή του δημάρχου ως αποστολέα αλλά …ιδιωτικού αθλητικού φορέα, κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς Λάζαρος Παζαρτζικλής κατά την διά τηλεδιασκέψεως συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής 10.9.21.

Ειδικότερα, ο κ.Παζαρτζικλής είπε, μεταξύ άλλων:

« … Το προηγούμενο διάστημα έγινε μία πολύ σημαντική εκστρατεία από τον δήμο μας, με την βοήθεια διαφόρων φορέων, γιά συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από τους συνδημότες μας, ώστε με τον τρόπο μας να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους πολίτες, που πλήττονταν στις πυρόπληκτες περιοχές της Πατρίδας μας.

Η εκστρατεία είχε πολύ μεγάλη επιτυχία …

… Πάντως, σε συμπολίτες μας προκάλεσε μεγάλη εντύπωση το ότι αρμόδιοι ζητούσαν επιμόνως τα στοιχεία, ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο των πολιτών, και κάποιων μάλιστα, που δεν ήθελαν να δώσουν τα στοιχεία τους, τα ζητούσαν και δύο και τρεις φορές.

«Επισκιάζεται»
Ωστόσο, μία τόσο ωραία πρωτοβουλία με μεγάλη επιτυχία έρχεται να την επισκιάσει το γεγονός, ότι ένα θεσμικό μέλος της διοίκησης, και μάλιστα αντιδήμαρχος, μετά από λίγες ημέρες έστελνε προσωπικά ευχαριστήρια μεμονωμένα στους πολίτες, που είχαν συμβάλει στην επιτυχία αυτής της εκστρατείας.

Το τραγελαφικό ήταν ότι ο συγκεκριμένος έστελνε τα μηνύματα μέσω διαδικτύου, και μάλιστα όχι ως επίσημο έγγραφο από τον δήμο Κιλκίς, καθώς επάνω έγραφε την επιχείρηση, που διατηρεί ο ίδιος.

Γιά τέτοια φαινόμενα δώσαμε πολύ μεγάλους αγώνες, ώστε να εξαλειφθούν από τον τόπο μας, και θέλω να υπενθυμίσω στους νεώτερους συναδέλφους μας, ότι με προσωπικό κόστος είχαμε δώσει αγώνες γιά τα κοινωνικά παντοπωλεία, όπου γίνονταν λογής συναλλαγές και παρόμοια περιστατικά, και τελικώς ήλθε η δικαίωση.

Δηλώνω υπευθύνως, ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν αιρετό να συνεχίσει να κάνει τέτοιου είδους μικροπολιτικά παιχνίδια εις βάρος του απλού κόσμου, προσβάλλοντας όλους τους συναδέλφους
Αυτές οι εποχές πέρασαν ανεπιστρεπτί, και θέλω μία άμεση απάντηση από την διοίκηση και προσωπικώς από τον δήμαρχο αν ήταν ενήμερος γιά όλο αυτό το περιστατικό και τι σκοπεύει να κάνει ώστε να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα».

Τίποτε γιά την … «ταμπακέρα»
Απαντώντας, ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης ουσιαστικώς …δεν απάντησε επί της ουσίας της καταγγελίας, καθώς απέφυγε κάθε αναφορά …στην «ταμπακέρα», δηλαδή την αποστολή των ευχαριστηρίων μηνυμάτων μέσω του ιδιωτικού φορέα του μη κατονομαζομένου αντιδημάρχου:

«Στείλαμε ευχαριστήριο προς όσους συνεισέφεραν μέσω του δήμου μας γιά ενίσχυση των πυροπλήκτων, και το κάναμε με την αρμόδια αντιδημαρχία, όπως κάνουμε πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Είναι το ελάχιστο, που μπορούμε να πράττουμε γι’ αυτούς τους συμπολίτες, τους συλλόγους και φορείς, οι οποίοι προσέφεραν από το υστέρημά τους, για να συγκεντρωθεί αυτή η ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο δήμος Κιλκίς έστειλε βοήθεια, για την οποία χρειάσθηκε τριαξονικό όχημα, εκεί που άλλοι γειτονικοί, ακόμη και μεγαλύτεροι, δήμοι μόλις που γέμισαν ένα …μικρό ΙΧ «βανάκι».

Το ευχαριστήριο έπρεπε να αποσταλεί θεσμικώς από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, που είχε και την εποπτεία της διαδικασίας συγκέντρωσης της βοήθειας …».

Από ό,τι φαίνεται, το θέμα θα έχει συνέχεια, καθώς δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τον κ. Παζαρτζικλή, να μην το θεωρεί ως λήξαν.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Σκωπτικό σχόλιο Φλωρίδη

Τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μετά την πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σχολίασε ο Γιώργος Φλωρίδης. «Φαντάζομαι ότι στα πλαίσια […]