Στην «κατάψυξη» ο νομός Κιλκίς μετά την χθεσινοβραδυνή χιονόπτωση

ΧΙΟΝΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ο βαρυχειμωνιάς «σάρωσε» τον νομό το τριήμερο των Φώτων με την μορφή του ολικού παγετού, ενώ από χθές το βράδυ σημειώθηκαν χιονοπτώσεις σε όλο το νομό ακόμα και μέσα στην πόλη του Κιλκίς, τόσο στην περιοχή του Πάικου όσο και σ’αυτήν των Κρουσίων.

Με χιόνι στους δρόμους και με μικρά προβλήματα στην κυκλοφορία των δρόμων ξύπνησαν το πρωί οι κάτοικοι του νομού. Η κυκλοφορία στην πόλη του Κιλκίς με τη ρήψη αλατιού από το δήμο καθώς και στον δρόμο Κιλκίς – Μεταλλικό από τις 9 το πρωί γίνεται και χωρίς αλυσίδες.

Προβλήματα με διακοπή νερού αντιμετωπίζουν πολλά χωριά, ενώ σε πολλά υπάρχει και διακοπή του σήματος της τηλεόρασης.

Όπως, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας παραμένει σε επιφυλακή με όλα τα μέσα του, ενώ σε περιπτώσεις, που χρειασθεί έχει στην διάθεσή του και ιδιωτιά μηχανήματα, κάτι που ισχύει και με τους αντίστοιχους μηχανισμούς των δύο δήμων.

«Η επιφυλακή», πρόσθεσε ο κ. Βεργίδης, «θα διατηρηθεί για όσο διάστημα ο νομός θα αντιμετωπίζει την απειλή εντόνων καιρικών φαινομένων».

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί πουθενά ζημιές ή σοβαρά προβλήματα από το δριμύ ψύχος, στον νόμο με τον υδράργυρο να μην πλησιάζει κάν το μηδέν κατά το προαναφερθέν τριήμερο, ενώ την νύχτα των Φώτων και ανήμερα και νύχτα τ’Αγιαννού το θερμόμετρο έδειξε ένδεκα βαθμούς υπό το μηδέν (-11ο C), παραπέμποντας σε ιδιαιτέρως «παγωμένες» χειμερινές εποχές (1963, 1967, 1972, 1978, 1987, 1988, 2001, 2002), χωρίς πάντως η θερμοκρασία αυτή να είναι η χαμηλότερη, που έχει καταγραφει ποτέ στον νομό.

Κατά το διήμερο παραμονής, και ανήμερα των Φώτων το κρύο ήταν κατά διαστήματα ακόμη πιο «τσουχτερό» εξ αιτίας και του βαρδάρη, που έπνεε με σφοδρότητα κατά το εν λόγω διάστημα.

Σημειώνεται, ότι χθές και σήμερα, εξ αιτίας του ολικού παγετού δεν λειτούργησε κανένα σχολείο στον νομό, μετά από απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη από κοινού με τους δημάρχους Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη και Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη.

Εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο του νομού Κιλκίς, έχει ως εξής:

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

στην επαρχιακή οδό Κιλκίς – Ποντοκερασιάς,

στην επαρχιακή οδό Κιλκίς – Ισώματος, από Δημοτικό Διαμέρισμα Επτάλοφου έως Δημοτικό Διαμέρισμα Ριζανών,

την επαρχιακή οδό Κιλκίς – Κεντρικού – Μαυροπλαγιάς – Ροδόπολης,

στην επαρχιακή οδό Καστανερής – Λιβαδίων.

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.