Η καλύτερη λύση γιά τις εκλογές στην ΝΔ: Ηλεκτρονική ψηφοφορία!

Παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό έναν αγώνα δρόμου τεσσάρων υποψηφίων για την αρχηγία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του δευτέρου μεγαλυτέρου κόμματος στην Βουλή και του τετάρτου κατά σειράν πολιτειακού παράγοντα της χώρας και του κοινοβουλευτικού μας συστήματος. Οι τέσσερις υποψήφιοι είναι γνωστά στελέχη της παράταξης, με θητεία σε υψηλές κυβερνητικές ή αυτοδιοικητικές θέσεις. Έντονες προσωπικότητες, με αποδεδειγμένη δράση, ιστορικούς δεσμούς με το κόμμα ή με προσωπικότητες αυτού, διεκδικητικοί, αποτελεσματικοί, ικανοί, αξιόπιστοι.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, δεν έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς πρεσβεύει ο καθένας, ποιό είναι το νέο που θα φέρει, οι αλλαγές, οι προσθήκες, οι στρατηγικές επιλογές που θα υιοθετηθούν, οι καινοτόμες πολιτικές. Ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοστούν, οι θέσεις οι οποίες θα καταληφθούν από τους συνυποψήφιους, τα όργανα και οι λειτουργίες τους, αν και πώς θα αλλάξει το κόμμα. Και, φυσικά, δεν είναι το ζήτημα η αλλαγή του ονόματος ή του λογοτύπου απλώς, αλλά η συνολική (υποχρεωτική) στροφή της παράταξης.

Η οικονομική κρίση και η διαχείρισή της έφερε πολλά απόνερα. Απότοκο της ελαχιστοποίησης του εκλογικού ποσοστού (πρέπει να) είναι ο πολιτικός αναπροσανατολισμός, το ξεκαθάρισμα των θέσεων, η αναζήτηση τρόπων για επαναπροσέγγιση των ψηφοφόρων που χάθηκαν. Απαιτούνται καινοτόμες ιδέες που θα βγάλουν το κόμμα από την απομόνωση που έχει περιέλθει και θα αποτρέψουν τη συνέχιση της συρρίκνωσής του.

Όλα αυτά, όμως, γίνονται με διάλογο. Ανοικτό, δημοκρατικό, διαφανή, ελεύθερο. Μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι διάγουν το γνωστό (πολιτικό) βίο «ψήφισέ με να εκλεγώ και μετά θα δούμε». Οι θέσεις, όμως, του αρχηγού πρέπει να είναι γνωστές τώρα. Ποιά είναι για παράδειγμα η θέση τους για την παιδεία, για την μετανάστευση, το Μακεδονικό, την ΑΟΖ, τα αυτοδιοικητικά, viagra prix maroc canada την οικονομία, τη λειτουργία του κόμματος. Δεν υποστηρίζω ότι δεν έχουν αλλά ότι δεν είναι γνωστές, καθώς υπάρχει έλλειμμα επικοινωνίας. Άλλωστε οι ιστοσελίδες, που έχουν δημιουργήσει, πληροφορούν σε μεγάλο βαθμό για τις προθέσεις τους, όχι όμως για όλα και, κυρίως, για τα καυτά ζητήματα. (Πάντως στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος δεν κατάφερα να εντοπίσω το παραμικρό για τις εκλογές). Πώς έχουν σκοπό να προσελκύσουν ψηφοφόρους να τους ψηφίσουν ; Πώς θα δημιουργήσουν το καινούργιο που ευαγγελίζονται ;

Το «φάρμακο»: Η εκλογική διαδικασία για τον νέο αρχηγό να γίνει διαδικτυακά. Δεν είναι αργά να οργανωθεί σύστημα βάσης δεδομένων. Τράπεζες, ρεύμα, επικοινωνίες, εμπορικές επιχειρήσεις, κοινωνικά δίκτυα, οι πάντες πλέον δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα και γρηγορότερα. Ακόμη και το ίδιο το κράτος, αυτός ο δυσκίνητος γραφειοκρατικός γίγαντας, παρέχει πλέον πάμπολλες διακυβερνητικές υπηρεσίες. Πώς θα πρεσβεύεις το νέο, όταν εκκινείς από το παλιό; Τα πλεονεκτήματα πολλά: Σίγουρη μεγάλη συμμετοχή, καινοτόμο μήνυμα στην κοινωνία, αποφυγή διπλοψηφιών, εγγραφή νέων μελών. Αν επιθυμούν, ας κρατήσουν και τα εκλογικά τμήματα για τους μεγαλύτερους, αλλά είναι βέβαιον, ότι οι ηλικίες 18 με 55 θα ψηφίσουν ηλεκτρονικώς.

Ακόμη, να οργανωθεί στην υπάρχουσα ιστοσελίδα του κόμματος χώρος διαβούλευσης ιδεών και ψηφοφορίες για τις νέες θέσεις, που θα φέρει το κόμμα στην νέα εποχή. Τα νέα μέλη με τη διαδικτυακή τους ταυτότητα να αποφασίζουν τον ρου του κόμματος προβάλλοντας τις ανάγκες, τους προβληματισμούς, τις προτεραιότητες της κοινωνίας. Στον ίδιο χώρο να αναρτηθούν όλες οι ομιλίες των υποψηφίων υπεύθυνα και συγκροτημένα εν είδη μιάς ιδιότυπου τηλεμαχίας.

Αγαπητοί υποψήφιοι, αδράξτε την ευκαιρία. Απαγκιστρωθείτε από το παλαιοκομματικό, εκκινήστε το πραγματικά νέο. Αλλάξτε τον πλου του παραταξιακού σκάφους σε πιο αξιακού χαρακτήρα φορέα, πιο ανοικτού και αποφασιστικού, πιό ασφαλούς για τις μελλοντικές γενεές. Το μέλλον (δυστυχώς) είναι εδώ.

Περισσότερα

Προτέρημα η σωστή διαχείριση λάθους

Λάθη κάνουμε όλοι. Και αυτό δεν χωρεί συζήτηση. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας κάνουμε λάθη, άλλα μικρά, άλλα μεγάλα, άλλα που επηρεάζουν τους άλλους και άλλα που επηρεάζουν εμάς. Κάποια μεγάλα Περισσότερα →

17 Απριλίου 2017

Θέτοντας όρια στην μαθητική τάξη

Είτε εργάζεται κανείς με μικρά παιδιά είτε με τελειόφοιτους, η τήρηση ωρισμένων απλών κανόνων διοίκησης της τάξης από τον εκπαιδευτικό αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την άσκηση ενός καλού ελέγχου. Με τον όρο Περισσότερα →

17 Απριλίου 2017

Μπορώ να ελέγξω τον θυμό μου;

Όλοι γνωρίζουμε τι είναι ο θυμός και όλοι τον έχουμε νιώσει άλλοτε ως έναν παροδικό και ήπιο εκνευρισμό και άλλοτε ως ένα συναίσθημα έντονης οργής. Ο θυμός, κατά κύριο λόγο, αποτελεί ένα Περισσότερα →

9 Απριλίου 2017