Καινούργιο συνεδριακό «στολίδι» στο κτίριο της ΠΕ Κιλκίς

Γενικά /

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Σε διαδικασία δημοπράτησης ευρίσκεται ένα από έργο υποδομής ουσιαστικής και πολύπλευρης σημασίας γιά όλη την περιφερειακή ενότητα, αν και λόγω θέσεως θα είναι χρηστικότερο κυρίως για την ευρύτερη με τίτλο περιοχή της πόλης του Κιλκίς, με τίτλο «Εργασίες διαμόρφωσης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, εργασίες συντήρησης και αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του Διοικητηρίου της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς» προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται γιά ένα ένα πολύ σημαντικό έργο γιά τον τόπο μας, ο οποίος ουσιαστικώς δεν διαθέτει αναλόγου επιπέδου αίθουσες, αφού οι δύο αντίστοιχες υποδομές, τα συνεδριακά κέντρα Κιλκίς και Πολυκάστρου έχουν στην «πλάτη» τους πολλά χρόνια λειτουργίας (πιό σύγχρονο του Κιλκίς ξεκίνησε να ανεγείρεται το μακρινό 1983 και δόθηκε προς χρήση το 1998) και, ως εκ τούτου, θα υπολείπονται κατά πολύ των δυνατοτήτων του υπό κατασκευήν νέου.

Όχι τόσο σε ό, τι αφορά στην χωρητικότητα τους, όσο, κυρίως, σε σχέση με την προβλεπόμενη χρήση σύγχρονων μεθόδων και υλικών κατασκευής και κυρίως εξοπλισμού, δεδομένου ότι πέραν των άλλων θα προσφέρει την δυνατότητα μετάδοσης συνεδριακών εργασιών μέσω youtube και μεταφραστικού συστήματος σε τέσσερες γλώσσες.

Πρόκειται για ένα έργο που περιλαμβάνει τη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό μιας νέας υπερσύγχρονης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, εντός του κτηρίου του διοικητηρίου της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς χωρητικότητας 250 ατόμων.

Με την ολοκλήρωσή της θα δοθεί η δυνατότητα διεξαγωγής συναυλιών, υλοποίησης θεατρικών παραστάσεων, παρουσίασης εκδηλώσεων από φορείς ή σχολικές μονάδες της πόλης μας και όχι μόνο, διεξαγωγής ημερίδων, συνεδρίων, ομιλιών και πολλών άλλων εκδηλώσεων που προάγουν τις επιστήμες και τον πολιτισμό, και αναβαθμίζουν την ποιοτική ζωή των κατοίκων της πόλης μας.

Η αμφιθεατρική αυτή αίθουσα θα διαθέτει ξεχωριστή είσοδο στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο του διοικητηρίου.

Οι εργασίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

• Ηχομονωτικές επενδύσεις επιφανειών ΑΠΧ

• Ακουστικές επενδύσεις επιφανειών ΑΠΧ

• Εξοπλισμό αίθουσας ΑΠΧ

• Διαμόρφωση χώρου μεταφραστών

• Κεντρικό σύστημα κλιματισμού της ΑΠΧ

• Εγκατάσταση πυρανίχνευσης – πυρόσβεσης ΑΠΧ

• Ηχοακουστικό – προβολικό σύστημα συνεδριακού τύπου σκηνής ΑΠΧ

• WEB CONFERENCE / STREAMING ΣΥΣΤΗΜΑ για μετάδοση συνεδρίου μέσω YOUTUBE

• Συνεδριακό μεταφραστικό σύστημα τεσσάρων γλωσσών.

Τέλος, επισημαίνεται, ότι η υλοποίησει του έργου προβλέπει και την τοποθέτηση προβολικού συστήματος γιά ανέβασμα παραστάσεων ή τέλεση εκδηλώσεων στον εξωτερικό χώρο του διοικητηρίου.

Για το θέμα ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας. Εργαζόμαστε με ευσυνειδησία και υψηλό αίσθημα καθήκοντος γιά την επίτευξη των στόχων, που έχει θέσει η διοίκηση της περιφέρειας Κ.Μακεδονίας, με γνώμονα την ευημερία των πολιτών, την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, την ανάπτυξη που διαχέεται στην κοινωνία, δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας των πολιτών.

Σ’αυτό το πλαίσιο, προχωρούμε στην δημοπράτηση του έργου γιά τις εργασίες διαμόρφωσης της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, εργασίες συντήρησης και αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του διοικητηρίου της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, με χρηματοδότηση από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (πρόγραμμα τεχνικών έργων από το 2021).

Με την ολοκλήρωσή του η τοπική κοινωνία θα παραλάβει έναν πολυδύναμο χώρο, που θα δώσει στην περιφερειακή ενότητα τη δυνατότητα να αναβαθμίσει τις υποδομές της στον πολιτιστικό, τον τουριστικό τομέα, καθώς και στο πεδίο της διοργάνωσης συνεδρίων και εκθέσεων, έναν πολυχώρο ζωτικής σημασίας γιά τον τόπο μας, με εξαιρετικές προοπτικές γιά την ενίσχυση των κλάδων οικονομίας και, παράλληλα, με δυναμική επίλυσης χρόνιων θεμάτων που σχετίζονται με την καταλληλότητα και την λειτουργικότητα άλλων χώρων στον νομό».

Περισσότερα

Οι άνεργοι επιτυχόντες του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας καλούνται να επιλέξουν πάροχο κατάρτισης

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ ΜΕΠΕ-ΚΔΒΜ πιστοποιημένος πάροχος κατάρτισης των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, ενημερώνει τους επιτυχόντες της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω […]

Δείτε ακόμα

Μέλος ή φίλος;

Παρακολουθώ τους τελευταίους μήνες την κοπιώδη προσπάθεια όλων των κομμάτων να αυξήσουν τα μέλη τους. Στόχος, η αντιστοίχιση της εκλογικής […]