Και εύσημα και κριτική γιά την «στέγη» του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς

Γενικά / Πολιτική /

Και εύσημα και κριτική «εισέπραξε» η ανακαινισμένη αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης 11.11.21, της πρώτης εν μέρει «διά ζώσης» μετά τους περιορισμούς του τελευταίου δωδεκαμήνου, που οδήγησαν στην διά τηλεδιασκέψεως διεξαγωγή των συνεδριάσεων.

«Είχαμε δεσμευθεί τον Μάρτιο του 2021 γιά την ανακαίνιση, και μέσα σε λίγο διάστημα αποκτήσαμε έναν εμβληματικό χώρο», είπε ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης στο ξεκίνημα της συζήτησης επί των προ ημερησίας διατάξεως θεμάτων. Από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κιλκις-Δήμος ΑΞΙΩΝ» Παύλος Τονικίδης συνεχάρη την διοίκηση του δήμου γιά την ανακαινισμένη αίθουσα.

Ωστόσο, πρόσθεσε: «Παρ’ όλα αυτά, από λειτουργικής πλευράς η αίθουσα δεν έγινε αυτή, που θα έπρεπε να είναι, καθώς πάλι βρισκόμαστε κοντά ο ένας στον άλλο. Προτείνω να γίνουν παρεμβάσεις τέτοιες, που να μην δημιουργείται πρόβλημα συνωστισμού, δεδομένου και του γενικότερου φόβου σε δήμο και νομό γιά την πορεία της πανδημίας και την εξ αιτίας της υγειονομική κατάσταση».

«Νέα αίθουσα»
Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Δύναμη Κιλκίς» Δημήτρης Τσαντάκης, χαρακτηρίζοντας ως «θετικό βήμα» την ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό της αίθουσας.

«Ευχή μου είναι», πρόσθεσε, «να φτάσουμε στο σημείο να αποκτήσουμε μία πολύ πιο ευρύχωρη, πολύ πιο άνετη και πολύ καλύτερων προδιαγραφών αίθουσα σε πολυ μεγαλύτερο και καταλληλότερο χώρο, όπως, γιά παράδειγμα αυτόν που προσφέρουν τα «δίδυμα» κτίρια του πρώην στρατοπέδου Διαλέττη.

Παρακαλώ, επίσης, σε σχέση με την τωρινή, να προβεί η διοίκηση του δήμου σε ενέργειες γιά την δημιουργία υποδομής, που να εξασφαλίζει την προσβασιμότητα στα άτομα με αναπηρία. Το ζητώ μετ’ επιτάσεως. Δεν είναι δύσκολο να γίνει. Θα αποτελέσει μία βελτίωση της ποιότητας ζωής των συγκεκριμένων συμπολιτών μας.

«Ούτε μελέτη ούτε εργονομία»

Με περισσότερο κριτική διάθεση στάθηκε απέναντι στο θέμα η εκπρόσωπος του συνδυασμού «Συμμετέχω-Ο δήμος στα χέρια του πολίτη», δημοτική σύμβουλος Ελένη (Λένα) Αναστασιάδου: «Γι’ αυτήν την αίθουσα ούτε συντάχθηκε μελέτη ούτε υπήρξε σχετική εργονομία. Εύχομαι να βρεθεί χώρος, που να αποτελεί …πραγματική αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου, και χωρίς την παράμετρο του νέου κορωνοϊού. Σ΄αυτήν την αίθουσα δεν υπάρχει καν χώρος γιά τους δημότες. Ας ξεκινήσουμε την αναζήτηση, ώστε να βρούμε και να διαμορφώσουμε μιάν ευπρεπή αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου».

«Όχι και να πανηγυρίζουμε»
Στην δική του τοποθέτηση ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Φαχουρίδης τόνισε, μεταξύ άλλων: «Καλώς έγιναν οι παρεμβάσεις που έγιναν ύστερα από 23 χρόνια.

Τούτο, όμως, δεν σημαίνει, ότι αυτή η αίθουσα παύει να είναι προβληματική, αφού δεν καλύπτει τις ανάγκες συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίιου. Άλλωστε το κτίριο αυτό δεν είχε κατασκευασθεί ως δημαρχείο, αλλά ως πολιτιστικό κέντρο.

Έστω και έτσι, βελτιώθηκαν οι συνθήκες στην αίθουσα. Όχι, όμως, μέχρι σημειου …να πανηγυρίζουμε! Ούτε καν να το συζητούμε αξίζει».

«Σε επόμενο»
«Κλείνοντας» τον «κύκλο» ομιλητών και απαντώντας στον κ. Τσαντάκη ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης δήλωσε, ότι, όσον αφορά στην προσβασιμότητα της αίθουσας από άτομα με αναπηρία, αυτή είχε προταθεί και σχεδιασθεί, αλλά το έργο δεν μπορούσε να ενταχθεί στον τρέχοντα προϋπολογισμό.

Το κρατούμε «ανοικτό» μέχρι να βελτιωθούν τα δεδομένα και να το εντάξουμε σε επόμενο».

Περισσότερα

Υλοποιήθηκε πρόγραμμα από την Επιμορφωτική και τον εμποροεπαγγελματικό σύλλογο Γουμένισσας

Τριάντα εργαζόμενοι εξέλιξαν το επαγγελματικό τους προφίλ σε συνεργασία με τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Γουμένισσας, μέσω του επιδοτούμενου προγράμματος ΛΑΕΚ 1-49 […]

Δείτε ακόμα

Ε.Αγαθοπούλου: «Οι ελλείψεις στην αγορά φαρμάκου δημιουργούνται από τις κερδοσκοπικές τάσεις και την απουσία της πολιτικής βούλησης»

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν 53 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανάμεσα τους και η βουλεύτρια Κιλκίς και φαρμακοποιός, […]