Η.Ζάχαρης: «Δεν υφίσταται καμμία υποβάθμιση του ΓΝ-ΚΥ Γουμένισσας»

Πολιτική /

Με την επιτροπή αγώνα γιά την σωτηρία του γενικού νοσοκομείου – κέντρου υγείας Γουμένισσας συναντήθηκε την Πέμπτη 18.11.21 ο διοικητής του Ηλίας Ζάχαρης.

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Ζάχαρης παρουσίασε τα στοιχεία, που αφορούν στην περίοδο της διοίκησής του των δύο τελευταίων ετών, σύμφωνα με τα οποία όχι μόνον δεν υφίσταται θέμα υποβάθμισης «όπως επιχειρήθηκε με σκοπιμότητα ή παραπληροφόρηση να αναδειχθεί πρόσφατα με κινητοποιήσεις και δημόσιες αναφορές, αλλά τουναντίον υπήρξε αναβάθμιση του, καθώς έχει ενισχυθεί σε όλα επίπεδα και ως προς την λειτουργία του ως κέντρου υγείας και ως νοσοκομείου», όπως μετ’ επιτάσεως τόνισε.

Ενίσχυση, που αφορά σε ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής και κυρίως σε επίπεδο στελέχωσης του ιδρύματος σε ιατρικό προσωπικό με διάφορες μορφές, μόνιμο, επικουρικό και με βραχύβιες συμβάσεις, «η οποία ήταν αναγκαία να συμβεί λόγω ελλείψεως προνοίας των προηγουμένων ετών προς την εν λόγω κατεύθυνση».

Παράλληλα αναφέρθηκε στα λειτουργικά προβλήματα των δύο κλινικών του νοσοκομείου της χειρουργικής και της παθολογικής, επισημαίνοντας ότι «προήλθαν από εξωγενείς παράγοντες, όπως η αναστολή εργασίας ενός χειρουργού ιατρού λόγω αρνήσεώς του να εμβολιασθεί, αλλά και την αρνητική συγκυρία αντιμετώπισης της πανδημίας».

Και τούτο, διότι «χρειάσθηκε, και ορθώς» όπως τόνισε, «να ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό το νοσοκομείο του Κιλκίς, γιά να περιθάλψει ασθενείς με νέο κορωνοϊό στα σχετικά τμήματα, αντίστοιχα των οποίων δεν λειτούργησαν στην Γουμένισσα, καθώς εκτός των άλλων είχαμε και την διακοπή τακτικών χειρουργείων σε μη επείγοντα περιστατικά, τα οποία έτσι κι αλλιώς είναι είδος σε ανεπάρκεια γιαάτο ίδρυμα της Γουμένισσας».

Βεβαίως, ο κ.Ζάχαρης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι «δεν πρόκειται να μείνει άπραγος», όπως εγγράφως έχει καταστήσει σαφές στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της περιφερειακής μα ενότητας «στην περίπτωση που οι μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από το νοσοκομείο της Γουμένισσας σε αυτό του Κιλκίς συνεχισθούν σε περιόδους ύφεσης της πανδημίας», επιδεικνύοντας το σχετικό έγγραφο, όπου πέραν των άλλων, δείχνει ως αποδέκτες και τις τοπικές εισαγγελικές αρχές.

Το σημαντικό έργο της διοίκησης του κ. Ζάχαρη, κυρίως σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας και δευτερευόντως στους λοιπούς τομείς αναγνωρίσθηκε από όλα τα μέλη της επιτροπής παρά τις επί μέρους διαφορές και ενστάσεις, που διατυπώθηκαν κυρίως από πλευράς της προέδρου του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου Στυλιανής Γιαννακοπούλου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας και πρώην ιατρού στην χειρουργική κλινική Νικολάου Καπουτζή, που εξέφρασαν ισχυρές επιφυλάξεις γιά την λειτουργική ικανότητα του ιδρύματος, αποδίδοντας κατά βάσιν ευθύνες στον επικεφαλής της διοικητικής αρχής του νομού μας και διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς Ιωάννη Ανδρίτσο και την γενικότερη πολιτική στον χώρο υγείας.

Στην παρουσίαση για λογαριασμό της επιτροπής παρευρέθησαν οι Νικόλαος Καπουτζής, Αθανάσιος Τζούρτζος (εκπρόσωπος του δήμου Παιονίας), Ιωάννης Αλίρης, Στυλιανή Γιαννακοπούλου και Ιωάννης Ζαγκότης.

Περισσότερα

Ε.Αγαθοπούλου: «Οι ελλείψεις στην αγορά φαρμάκου δημιουργούνται από τις κερδοσκοπικές τάσεις και την απουσία της πολιτικής βούλησης»

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν 53 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανάμεσα τους και η βουλεύτρια Κιλκίς και φαρμακοποιός, […]

Δείτε ακόμα

Γλωσσική αποκολοκύνθωση

Στα πρώτα χρόνια της Επανάστασης του 1821, στην Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας συνέβη το εξής περιστατικό. Οι πληρεξούσιοι, όπως έλεγαν τότε […]