Ήρθησαν οι κυρώσεις σε επιχειρήσεις, οι οποίες δεν υπέβαλαν μηνιαία δήλωση ισοζυγίου γάλακτος

Αγροτικά /

Μνημείο απόλυτης κοροϊδίας απέναντι στον κτηνοτροφικό κόσμο αποτελεί η μέσα σε ένα 24ωρο άρση από τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» της εισήγησης προστίμων για τις επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν έγκαιρα ή καθόλου την μηνιαία δήλωση ισοζυγίου γάλακτος για μέρος ή όλο το έτος 2017.

Μένει τώρα να ακολουθήσουν και οι ακυρώσεις της αποστολής στον εισαγγελέα, του φακέλλου με στοιχεία για επιχείρηση που διάθεσε στην αγορά 734 αρνιά προέλευσης Ρουμανίας ως «ελληνικά».

Μάλιστα, για το θέμα της επιβολής προστίμων εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση από τον ΕΛΓΟ στις 12 Ιουλίου, ενώ για την απόφαση με την οποία εισηγήθηκε και έγινε παμψηφεί αποδεκτή η ακύρωση τους την ίδια ημέρα στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου (117η), κουβέντα.

Συγκεκριμένα η απόφαση που υπογράφουν ο πρόεδρος και η γραμματέας του ΔΣ του ΕΛΓΟ Ν.Κατής και Αικ.Νίκου με θέμα «Άρση των κυρώσεων που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις που καθυστέρησαν την υποβολή της μηνιαίας δήλωσης ισοζυγίου γάλακτος» αναφέρει τα εξής: «Αποφασίζουμε παμψηφεί, την αποδοχή της από 26.06.18 εισήγησης της διεύθυνσης διαχείρισης ελέγχων γάλακτος και κρέατος για την άρση του χρηματικού προστίμου της εισήγησης, που επιβλήθηκε σε επιχειρήσεις στην 95η /07.09.2017 συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.».

Μένει τώρα να ακολουθήσουν, αν δεν έχει ήδη γίνει, και οι ακυρώσεις της αποστολής στον εισαγγελέα, του φακέλου με στοιχεία για επιχείρηση που εδρεύει στη Θεσσαλία και διάθεσε στην αγορά την περίοδο από 14.03.18 έως 7.05.18 734 αρνιά προέλευσης Ρουμανίας ως «ελληνικά», αλλά και της άρσης προστίμων για «άφαντα» ισοζύγια γάλακτος του 2016.

Στο κενό και η επιστολή της ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων & κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, με την οποία ρωτά τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης που ήταν ο ΕΛΓΟ εδώ και ένα χρόνο και γιατί έκανε τα «στραβά μάτια» στις επιχειρήσεις αγοραστών γάλακτος που δεν τηρούσαν ισοζύγια και εισηγείται τσουχτερά πρόστιμα, μετά την νέα τροπή που φέρνει η εισήγηση άρσης των κυρώσεων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα