Ημερίδα του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Εκπαίδευση /

Με το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς, ξεκίνησαν εκ νέου οι δια ζώσης ενημερωτικές ημερίδες της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, την Παρασκευή 19.11.21 στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς.

Η υποδιευθύντρια κα Πάτση κέρδισε τη συμπάθεια και το ενδιαφέρον των μαθητών και μαθητριών των τεσσάρων τμημάτων της Α’ γυμνασίου, ενημερώνοντας τους για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο και με ιδιαίτερα επικοινωνιακό και γλαφυρό τρόπο τους κατέστησε κατανοητό ότι πρέπει να είναι υπεύθυνοι χρήστες του διαδικτύου για να μπορέσουν να διαφυλάττουν τόσο τη δική τους ασφάλεια όσο και των οικείων τους.

Επιπλέον τους ενημέρωσε για τους φορείς στους οποίους μπορούν να απευθυνθούν σε περίπτωση που υπάρχει οποιουδήποτε είδους όχλησή τους μέσω του διαδικτύου καθώς και για την τηλεφωνική γραμμή την οποία μπορούν να καλέσουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι γονείς τους.

Η εν λόγω ημερίδα έκλεισε μετά από πολλές ερωτήσεις που υπέβαλαν οι μαθητές και μαθήτριές μας και απαντήθηκαν με σαφήνεια και αμεσότητα.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Πάτση και τον αρχιφύλακα κ. Συμεωνίδη για την ενημέρωση που έκαναν στους μαθητές του σχολείου μας καθώς και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού του δήμου Κιλκίς για την παραχώρηση του συνεδριακού κέντρου του δήμου Κιλκίς.

*Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα προστασίας από τον Covid-19.

Περισσότερα

Κλειστά σχολεία λόγω… κρύου!

Έχουμε δει σχολεία να κλείνουν λόγω του κορονοϊού, λόγω σεισμού, λόγω χιονιού, ακόμα και λόγω βροχόπτωσης (γιατί πλημμύρησαν). Τώρα βλέπουμε […]

Δείτε ακόμα

Ε.Αγαθοπούλου: «Οι ελλείψεις στην αγορά φαρμάκου δημιουργούνται από τις κερδοσκοπικές τάσεις και την απουσία της πολιτικής βούλησης»

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν 53 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανάμεσα τους και η βουλεύτρια Κιλκίς και φαρμακοποιός, […]