Ημερίδα με σκοπό την ενθάρρυνση της κοινωνικοποίησης των παιδιών

Κοινωνία /

Ενημερωτική ημερίδα για θέματα κοινωνικοποίησης των παιδιών των ωφελουμένων του ΤΕΒΑ διοργανώνει ο δήμος Κιλκίς την Τρίτη 24.9.19 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, με ώρα έναρξης 12 το μεσημέρι.

Εισηγήσεις αναφορικά με τη σημασία της κοινωνικοποίησης, τους τρόπους, τα μέσα και τους προσφερόμενους φορείς θα αναπτύξουν η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός του ινστιτούτου ανάπτυξης τεχνολογίας και ανθρώπινων πόρων (Ι.Α.Τ.Α.Π.). Για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων σε ατομικό επίπεδο, στην είσοδο του δημαρχείου θα βρίσκεται κινητή μονάδα (ΒAN) εξοπλισμένη και στελεχωμένη με ειδικούς επιστήμονες. Θα προσφερθούν, επίσης, εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενθάρρυνση της κοινωνικοποίησης των παιδιών. Η κινητή μονάδα θα εξυπηρετήσει ταυτόχρονα την ενημέρωση των γονέων σχετικά με τα οφέλη της κοινωνικοποίησης, τις διαδικασίες ενίσχυσης αυτής και τα αποτελέσματα στην υγιή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία δήμου Κιλκίς και περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ.

Το πρόγραμμα εργασιών της ημερίδας έχει ως εξής:

11:30 – 12:00 Προσέλευση – Εγγραφές

12:00 – 12:15 Χαιρετισμοί – Εισαγωγή

12:15 – 13:00 » Η κοινωνικότητα ως δείκτης της ψυχικής υγείας του παιδιού». Ομιλήτρια Νένα Κουνατίδου, ψυχολόγος Ι.Α.Τ.Α.Π.

13:00 – 13:45 »Οι παράγοντες και οι θεσμοί που επηρεάζουν την κοινωνικοποίηση των παιδιών». Ομιλήτροα Γεωργία Μπακιρτζή κοινωνική λειτουργός ΙΑΤΑΠ

13:45 – 14:00 Κλείσιμο, συζήτηση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα