Κοινή εκδήλωση γιά την Γυναίκα του Πόντου της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας

Πολιτισμός /

Ημερίδα – αφιέρωμα στην Ελληνίδα του Ευξείνου Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας, με γενικό τίτλο «Ρωμιές», συνδιοργανώνουν η ένωση Ποντίων νομού Κιλκις “Οι Αργοναύτες”, η Θρακική Εστία Κιλκίς και ο μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Ν.Αγιονερίου “Μιστί”, στο πλαίσιο της εκατοστής επετείου της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29.6.22, στο συνεδριακό κέντρο Κιλκις, με ώρα έναρξης 8 το βράδυ, και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Κιλκίς.

Θα παρουσιασθούν τα εξής θέματα:

– “Αδελφότητα κυριών Τραπεζούντος «Μέριμνα», 1904-1922”.

Ομιλήτρια η Λένα Σαββίδου, σπουδές στον ελληνικό πολιτισμό.

– “Η Γυναίκα της Θράκης, 1880-2022”.

Ομιλήτρια η Μελαχροινή Στράντζαλη, δικηγόρος.

– “Η θέση της γυναίκας στην Μ.Ασία και την Καππαδοκία”.

Ομιλήτρια η Βασιλικούλα Μαυρίδου, φιλόλογος-ιστορικός.

Στο κυλικείο (φουαγιέ) του συνεδριακού κέντρου θα λειτουργεί η έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Νατάσας Μπαλτούνα «ΦΡΑΝΤαless …γιατί Σκοτάδι στο Φως;» , που διοργανώνει η ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», στο πλαίσιο των θεσμικών εκδηλώσεων “Ελευθέρια” εις ανάμνησιν της επικής Μάχης και απελευθέρωσης του Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ, ο οποίος τέθηκε σε εκκαθάριση, δυνάμει της με αρ. 120/2015 απόφασης της Γενικής […]