Μία εκδήλωση μεταξύ …παραμυθιού και πραγματικότητας στο Αξιοχώρι

Πολιτισμός /

Την «Ημέρα του Σιταριού», μιάν εκδήλωση «μεταξύ …παραμυθιού και πραγματικότητας», διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Αξιοχωρίου «Αμυδών».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με εξαιρτική επιτυχία το Σάββατο 29.6.19.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«….Αξιοχώρι. Ενα χωριό των 190 κατοίκων, μικρών και μεγάλων, που ξέρει να διοργανώνει εκδηλώσεις αντάξιες κωμοπόλεων χάρη στον ενεργό τοπικό πολιτιστικό σύλλογο «Αμυδών» και την εθελοντική προσφορά πολλών μελών και φίλων του.

Ετσι το Σάββατο 29.6.19 πραγματοποίησε την πολύ όμορφη εκδήλωση «Ημέρα Σιταριού». Μιάν εκδήλωση, συνδυασμός παραμυθιού και πραγματικότητας. Παραμυθιού, διότι κάποια πράγματα, που ειπώθηκαν γιά την ιστορία του σιταριού στο Αξιοχώρι, ήταν γιά κάποιους, ειδικότερα τους νεώτερους πράγματα που έμοιαζαν με παραμύθια. Αυτά βεβαίως αφορούσαν πρωτόγονους, θα λέγαμε, τρόπους καλλιέργειας και χρήσης του σιταριού.

Παρουσιάσθηκαν μπροστά στο κοινό εργαλεία παλαιότερων εποχών, φωτογραφίες και αφηγήσεις γιά τους τρόπους καλλιέργειας και ζωής των σιτοπαραγωγών και στο τέλος κεράσθηκαν όλοι από τα «αρτοποιήματα» που με πολύ μεράκι δημιούργησαν μέλη και φίλοι του συλλόγου, τους οποίους και ευχαριστούμε όλως ιδιαιτέρως, διότι βγάζουν πάντοτε τόσο τον σύλλογο όσο και το χωριό ασπροπρόσωπους».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα