Ημέρα καλαμποκιού στο Αξιοχώρι στα πλαίσια των «Αμυδωνίων 2017»

ΗΜΕΡΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΑΞΙΟΧΩΡΙ

ΑΞΙΟΧΩΡΙ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥΣτη συνέχεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία « Α Μ Υ Δ Ο Ν Ι Α 2017 », μία πολύ όμορφη εκδήλωση έγινε στο Αξιοχώρι, την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017, με την ονομασία «Ημέρα καλαμποκιού», από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο «ΑΜΥΔΩΝ».

Το Αξιοχώρι βέβαια δεν έχει να επιδείξει πολλούς παραγωγούς καλαμποκιού αλλά παραχωρήθηκαν αρκετά καλαμπόκια για να στηθεί η βάση της εκδήλωσης.

Έτσι λοιπόν κοντά στα ψητά και βρασμένα καλαμπόκια βρέθηκαν και τα απρόσμενα πολλά παρασκευάσματα από αλεύρι καλαμποκιού (μπομπότα , καλαμποκόπιτα με τυρί, με κασέρι, με σπανάκι, με κολοκύθι, με σταφίδες , με άλλα ξηρά φρούτα και με λουκάνικο, μπατσίνα, μπλαστό, χαβίτσι, κέικ, ραβανί, χαλβαδάκια, φουσκίτσες καλαμποκιού, δύο είδη παραδοσιακής καλαμποκόπιτας από τη Γεωργία, άλλα δύο είδη παραδοσιακής καλαμποκόπιτας από τον Άγιο Δομίνικο, μουσταλευριά με μούστο και μουσταλευριά με χυμό ροδιού, και πολλά άλλα ακόμα ), που προσκόμισαν για την εκδήλωση κάτοικοι του χωριού,τα οποία και διανεμήθηκαν δωρεάν, σε όλους τους επισκέπτες της εκδήλωσης.

Φυσικά τη ζωντάνια και το ρυθμό της εκδήλωσης ανέβασε ο μουσικοδιδάσκαλος Κώστας Αναδίνης, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ, όπως και τους κ. κ. Νικολαϊδη Πέτρο ( καλαμπόκια ), Χαρίτογλου Κώστα ( νερά ), Φατεσίδη Άνθιμο ( λουκάνικα ), Αγαθαγγελίδη Βαγγέλη (Κρεοπωλείο Πολυκάστρου- λουκάνικα ), Καρασαββίδη Χάρη ( ψωμάκια ), Γιαννίτση Αντώνη ( κατσίκι ).

ΗΜΕΡΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΑΞΙΟΧΩΡΙ

Επίσης ευχαριστούμε ιδιαίτερα όσους εργάσθηκαν για την εκδήλωση, όσους προσέφεραν τα ιδιαίτερα εδέσματα και τον κόσμο που με τη δυναμική του παρουσία – συμμετοχή συνετέλεσε αφενός στην μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης και αφετέρου στη ώθηση προς το σύλλογο να συνεχίσει και να θεσμοθετήσει την « Η μ έ ρ α Κ α λ α μ π ο κ ι ο ύ » στο Αξιοχώρι.

ΗΜΕΡΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΑΞΙΟΧΩΡΙ

Εξάλλου και ο δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης, που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, αφού τόνισε την πολύ καλή παρουσία του συλλόγου, σε πολλές εκδηλώσεις και χωρίς την βοήθεια του δήμου, υποσχέθηκε συμμετοχή – στήριξη την επόμενη χρονιά για κάτι πολύ καλύτερο. Ευχαριστούμε τέλος για την δυναμική παρουσία των κοντοχωριανών από τον Άσπρο και το Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου Άσπρου καθώς και τον κ. Δραγανίδη Χρήστο με την παρέα του, που πάντοτε βρίσκεται κοντά στο σύλλογό μας.