Γενικά

Ικανοποίηση σε όλες τις πλευρές του ΔΣ Κιλκίς για την λειτουργία των δύο κέντρων εμβολιασμού

«Η κάποια ύφεση της πανδημίας στον νομό μας δεν συνιστά επ’ ουδενί λόγο εφησυχασμού και χαλάρωσης της επαγρύπνησης».

Αυτό δήλωσε κατηγορηματικώς ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης, μιλώντας κατά την διά τηλεδιασκέψεως συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Παρασκευής 26.2.21, κατά την συζήτηση επί του εκτός ημερησίας διατάξεως θεμάτων.

Ο κ. Κυριακίδης απένειμε εύσημα στο προσωπικό των δύο εμβολιαστικών κέντρων της περιοχής ευθύνης του δήμου Κιλκίς, δηλαδή Κιλκίς και Δροσάτου, για την οργάνωση, υποδειγματική κίνηση της διαδικασίας και εξαίρετη στάση και συμπεριφορά απέναντι στους εμβολιαζομένους.

Επίσης ανέφερε, ότι ο δήμος έχει ήδη θέσει στην διάθεση των ηλικιωμένων και υπερηλίκων πολιτών, που δεν δύνανται να μετακινηθούν προς τα εμβολιαστικά κέντρα με άλλο μέσο, τα οχήματα και πληρώματα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», προσθέτοντας ότι για τους παντελώς αδυνάμους την μέριμνα δεν την έχει ο δήμος, αλλά ο ΕΟΔΔΥ.

Τέλος, υπενθύμισε την νέα δωρεά ειδών εξοπλισμού στο νοσοκομείο Κιλκίς, υπογραμμίζοντας το ότι ο δήμος Κιλκίς βρίσκεται πάντα στο πλευρό του και το στηρίζει με κάθε τρόπο.

«Να στηριχθούν και ψυχολογικώς»

Στο θέμα της μετακίνησης των αδυνάμων στα εμβολιαστικά κέντρα αναφέρθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παύλος Τονικίδης, διερωτηθείς γιατί λειτουργούν μόνο δύο τέτοια.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς» Δημήτρης Τσαντάκης, προέτρεψε την διοίκηση του δήμου να παρέμβει προς την κατεύθυνση της λειτουργίας και άλλων εμβολιαστικών κέντρων, «καθώς το 2021 είναι έτος εμβολιασμών», όπως τόνισε.

Ο κ. Τσαντάκης χαρακτήρισε ως θετική την πρωτοβουλία του δήμου για κατά συρροήν διενέργειες ελέγχων νέου κορωνοϊού στην Φύσκα, όπου ανιχνεύθηκαν 23 κρούσματα, και ζήτησε να επεκταθεί το μέτρο των μαζικών ανιχνεύσεων και στους άλλους οικισμούς.

«Προτείνω», τόνισε ο κ. Τσαντάκης, «τα πληρώματα του «Βοήθεια στο Σπίτι» να επισκέπτονται και «πόρτα – πόρτα» τους ηλικιωμένους και υπερηλίκους κατοίκους οικισμών, καθώς τα συνεχή «απαγορευτικά» έχουν δημιουργήσει «βαρύ» ψυχολογικό κλίμα σ’ αυτούς».

«Από την ίδια την Πολιτεία»

Σε παρεμβάσεις της διοίκησης του δήμου για την δημιουργία και νέων εμβολιαστικών κέντρων συνηγόρησε και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Φαχουρίδης, ο οποίος στάθηκε με κριτική διάθεση στο θέμα της στήριξης του νοσοκομείου: «Οι διοικήσεις του νοσοκομείου έκαναν κατά καιρούς αλλά και σήμερα αναφορές στις ελλείψεις του ιδρύματος; Δεν θα πρέπει να λυθούν τα προβλήματα από την ίδια την Πολιτεία, και όχι να καλούνται από τον δήμο οι πολίτες να συνεισφέρουν;».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεμιστοκλής Ανθρακίδης έκρινε ως θετική την δράση του δήμου στο θέμα των εμβολιασμών, ενώ χαρακτήρισε ως ορθό και δίκαιο το αίτημα για λειτουργία και άλλων εμβολιαστικών κέντρων.

Σε Ν.Σάντα και Μικρόκαμπο

Απαντώντας στους αναφερθέντες στο θέμα, ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης αναφέρθηκε στην λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου Ροδοπόλεως Σερρών για ανάγκες κατοίκων του δήμου Κιλκίς, τονίζοντας ότι αυτό ορίσθηκε με κριτήριο τον χρόνο, που απαιτείται έως ότου οργανωθούν άλλες δύο εντός νομού Κιλκίς, κυρίως για τις ανάγκες ηλικιωμένων και υπερηλίκων. «Ηταν απλώς μία πρακτική επιλογή για την παρούσα φάση», είπε ο κ. Κυριακίδης.
Οσον αφορά στις επιλογές για άλλα δύο εμβολιαστικά κέντρα εντός περιοχής ευθύνης δήμου Κιλκίς, ανέφερε ότι ο δήμος έχει ήδη υποδείξει την αίθουσα του συλλόγου γυναικών Νέας Σάντας και χώρο του πρώην δημοτικού καταστήματος Πικρολίμνης, στον Μικρόκαμπο, «η σειρά λειτουργίας έχει να κάνει με πληθυσμιακά κιρτήρια, καθώς ο πρώην δήμος Γαλλικού υπερτερεί πληθυσμιακώς του πρώην δήμου Πικρολίμνης».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Από πλευράς δημοτικών συμβούλων:

Ο Θόδωρος Βαφειάδης εξήρε το επίπεδο παροχής υπηρεσιών στα δύο εμβολιαστικά κέντρα Κιλκίς και Δροσάτου.

Ο Δημήτρης Δημητρίου ζήτησε να εξετασθεί η πιθανότητα να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο το αγροτικό ιατρείο Σ.Σ. Μουριών.

Ο Πρόδρομος (Μάκης) Πεντζερετζής υπενθύμισε την λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων με βάση τον ταχυδρομικό κωδικό κάθε περιοχής, εξ ού και ο εμβολιασμός Κιλκισιωτών σε κέντρα εκτός νομού ή μη Κιλκισιωτών στα κέντρα του νομού Κιλκίς.

Ο Θανάσης Γραμματικόπουλος είπε ότι ο δήμος πρέπει απλώς να είναι αρωγός της Πολιτείας, και όχι να την υποκαθιστά σε ενέργειες, στις οποίες θα έπρεπε να προβεί στο θέμα της μετακίνησης των ηλικιωμένων και υπερηλίκων χωρίς μέσω ή λόγω αδυναμίας μεταβάσεως στα εμβολιαστικά κέντρα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα