Η ιερή εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης εκ Ροδόπης στο Κιλκίς

Κοινωνία /

Με αισθήματα πνευματικής χαράς και αγαλλιάσεως ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός του Κιλκίς υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16.3.18 την ιερή και θαυματουργό εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης εκ της ομώνυμης ιεράς μονής Βαθυρρύακος Ροδόπης.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας έσπευσαν στον περικαλλή ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς για να προσκυνήσουν το ιερό εικόνισμα της Παναγίας, να καταθέσουν την ευγνωμοσύνη αλλά και τα αιτήματά τους και να συμμετέχουν στην ιερά ακολουθία της Δ’ στάσεως των χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία εψάλει χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος ενώπιον της θαυματουργού και ιστορικής εικόνας.

ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

Ο ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από τον πρωτοσύγκελλό της ιεράς μητροπόλεως και προϊστάμενο του ως άνω ιερού ναού, εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς τον μητροπολίτη της Θράκης κ. Παντελεήμων για την ξεχωριστή ευλογία να μεταφέρει για λίγες ημέρες την εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης στην καρδιά της Μακεδονίας και να πληρώσει τις καρδιές των πιστών ενισχύοντας τους στον αγώνα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής καθώς όπως τόνισε η Παναγία αποτελεί την ελπίδα, την καταφυγή και την προστασία πάντων των Χριστιανών.

Στο εμπνευσμένο κήρυγμα του ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Παναγίας και ανέλυσε τον στίχο των Χαιρετισμών προς την υπέρμαχο Στρατηγό «Χαῖρε, λουτὴρ ἐκπλύνων συνείδησιν».

Η ιστορική ιερή εικόνα, που αποτελεί έναν πολύτιμο θησαυρό της Θράκης και βρέθηκε κατά θαυμαστό τρόπο πριν 300 και πλέον έτη, θα παραμείνει προς προσκύνηση στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς έως και το βράδυ της Δευτέρας 19 Μαρτίου, και θα αναχωρήσει για την ιερά μονή της Παναγίας Φανερωμένης Ροδόπης την Τρίτη το πρωί.

Μεταξύ των άλλων στην τελετή της υποδοχής και στην ακολουθία των Χαιρετισμών παρέστησαν ο βουλευτής κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, η αντιδήμαρχος Κιλκίς κα. Κατερίνα Ζιούτα, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς κα. Μαρία Τσοπούλου, ο αστυνομικός διευθυντής κ. Ιωάννης Ταλαμπίρης, κ.α.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Επίσημα εγκαίνια

Εγκαινιάζεται και επισήμως στις 8 το βράδυ της Παρασκευής 21.9.18 η λειτουργία του ξενοδοχείου – “κοσμήματος” των Αθηνών με την […]