Η «Πλάσις» εκθέτει τα κεραμικά της στην Τέχνη Κιλκίς

Πολιτισμός /

Το διοικητικό συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. Τέχνη σας καλεί στα εγκαίνια της έκθεσης κεραμικής της ομάδας «Πλάσις», την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της Τέχνης.

Η Αναστασία (Νάντια) Αλεξανδρίδου, η Αγάπη Βιδιαδάκη και η Δήμητρα Δεληγιαννίδου, γυναίκες του Κιλκίς, καλλιτέχνισσες της πόλης μας, εκθέτουν τα έργα τους, στην πρώτη τους προσωπική έκθεση, στην Τέχνη.

Τρεις παλιές φίλες, μια σχέση δοκιμασμένη στο χρόνο και το τμήμα κεραμικής του Δήμου Κιλκίς. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Στο δρόμο, η ανάγκη για κάποια ενασχόληση έγινε μεράκι. Το γέλιο, το ταλέντο και η φαντασία, αναμίχθηκαν με τον πηλό. Τα χρώματα και το ψήσιμο γίνανε χαρμάνι με τη χαρά της δημιουργίας.

Μετά από χρόνια, μέσα από πειραματισμούς, πισωγυρίσματα και μικρές επιτυχίες, η Νάντια, η Αγάπη και η Δήμητρα, γίνονται η ψυχή της «Πλάσις». Συμμετέχουν στο όνειρο μιας ολοκληρωμένης προσπάθειας, εκθέτοντας για πρώτη φορά τα έργα τους στην Τέχνη.

Τα θέματα που επιλέγουν είναι εμπνευσμένα από καθημερινές εικόνες της ζωής μας. Δουλεύουν κυρίως με λευκό πηλό χωρίς να αποκλείουν και άλλα είδη πηλού με διαφορετικές υφές και χρώματα, όπως γκρι, κόκκινο, με στίγματα και κόκκους.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούν (πηλοί, μπατανάδες και υαλώματα), είναι χωρίς μόλυβδο, άρα και χρηστικά.

Εγκαίνια: Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022, στις 19.30.

Διάρκεια έκθεσης: 1 έως 6 Ιουνίου 2022.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 18.30-21.00

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την προστασία της υγείας σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα