Δίκαιη αντιμετώπιση των επαγγελματιών οπλιτών στην βαθμολογική εξέλιξή τους ζητεί το ΚΙΝΑΛ

Πολιτική /

Την δίκαιη αντιμετώπιση των επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ) στην βαθμολογική εξέλιξή τους ζητεί το ΚΙΝΑΛ, με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή προς το υπουργό εθνικής αμύνης Νίκο Παναγιωτόπουλος, την οποία συνυπογράφουν οι βουλευτές Χρήστος Γκιόκας, Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Φραγγίδης.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ
Οι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των Ενόπλων Δυνάμεων και μαζί με τους υπόλοιπους κλάδους καθήκον έχουν τη διαρκή υπεράσπιση της πατρίδας μας. Όμως για την βαθμολογική τους εξέλιξη και ιδιαίτερα για τα στελέχη που είναι πτυχιούχοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ακολουθείται μια διαφορετική και άδικη διαδικασία σε σχέση με τους συναδέλφους τους.

Με βάση αρκετές επιστολές των ΕΠ.ΟΠ. που έχουμε λάβει, φαίνεται αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση, η οποία δημιουργεί αίσθηση αδικίας μεταξύ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή η αδικία κρίνεται αναγκαίο να αποκατασταθεί για τους ΕΠ.ΟΠ. που κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα, και να εφαρμοστεί η βαθμολογική και μισθολογική τους αναβάθμιση.

Επίσης οι ΕΠ.ΟΠ. δεν πρέπει να αποτελούν κάποια διακριτή ομάδα στρατιωτικών με διαφορετική μεταχείριση για τα στελέχη της, τα οποία θέλοντας να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις σπουδάζουν στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και αποφοιτούν. Αντιθέτως τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να επιβραβεύονται όπως γίνεται και στους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,
Προτίθεστε να αποκαταστήσετε την αδικία των Πτυχιούχων ΕΠ.ΟΠ., με την απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση, για την αντίστοιχη βαθμολογική τους εξέλιξη με τους υπόλοιπους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων;».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ήταν ζητούμενο

Αν μη τι άλλο, «τυχερός» θα πρέπει να αισθάνεται ως υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης ο Γεωργαντάς, καθώς δύσκολα μπορεί να συναντήσει […]