Γ.Αναστασιάδης: «Εργασιακά δικαιώματα υπό διωγμόν»

Πολιτική /

Η απαξίωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων που επιχειρείται από την κυβέρνηση με το υπό συζήτησιν νομοσχέδιο του υπουργείου ανάπτυξης και επενδύσεων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην δραστική μείωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Επι πλέον, η δυνατότητα που παρέχεται σε επιχειρήσεις για υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων καταστρατηγεί θεμελιώδεις έννοιες δικαίου προστασίας της εργασίας.

Ταυτοχρόνως, η εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση μέσω του υπουργού εργασίας να ρυθμίζει κάθε θέμα σχετικά με την δημιουργία του μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων παρέχει την δυνατότητα στην εκάστοτε κυβέρνηση να χειραγωγεί τις οργανώσεις των εργαζομένων παρεμβαίνοντας ωμά και πλήττοντας την ανεξαρτησία και την αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η διάταξη ότι «τοπικού χαρακτήρα συμβάσεις υπερισχύουν των κλαδικών συμβάσεων» επαναφέρει στο προσκήνιο μία σκληρή νεοφιλελεύθερη πρακτική, αυτή της δημιουργίας ελεύθερων ζωνών εργασίας όπου θα υπάρχουν γεωγραφικές περιοχές στη χώρα με πλήρη απώλεια ακόμη και βασικών εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι δεν αξίζουν φθηνής και απαξιωμένης εργασίας. Ανάπτυξη χωρίς βελτίωση της ζωής των εργαζομένων και δημιουργία πολλών νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας δεν νοείται.

Το Κίνημα Αλλαγής, με την δική του ολοκληρωμένη πρόταση για σύγχρονη ανταγωνιστικότητα, που βασίζεται στην γνώση, στην καινοτομία και στην δια βίου μάθηση των εργαζομένων, θα σταθεί απέναντι σε όλες τις ρυθμίσεις που στην ουσία απορυθμίζουν το εργασιακό περιβάλλον και αποδυναμώνουν τα εργασιακά δικαιώματα.

*O Γιώργος Αναστασιάδης είναι στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος Βουλευτής Κιλκίς κατά τις τελευταίες εθνικές εκλογές

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εκπροσώπηση του Κιλκίς

Στα «χνάρια» της αδελφής της νομαρχιακής συμβούλου Κιλκίς Αναστασίας Σωτηριάδου διαφαίνεται ότι βαδίζει και το μικρότερο παιδί του αείμνηστου Τάσου […]

Πρώτο σε όλη την χώρα

Ως γνωστόν το διοικητήριο της περιφερειακής μας αρχής διαθέτει, με στόχο την ενεργειακή του επάρκεια, σύστημα γεωθερμίας κλειστού τύπου. Αυτό, […]