Γιατί είσαι κομπλεξικός;

Αρθρογραφία /
Συνδετήρες

Θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποιος, ο οποίος δεν είχε κανένα συμφέρον να το κάνει, σου είπε πόσο καλά τα πας και πόσα κατάφερες; Και η έκπληξη του αυτή να μην προέρχεται από το γεγονός ότι σε θεωρούσε ανίκανο, αλλά από το ότι πέρασες δύσκολα. Είναι δυνατόν η απάντηση σου σε αυτόν  τον άνθρωπο ή οι πράξεις σου προς αυτόν, να  δείξουν ότι λέει ψέματα; Να μειώσουν  αυτή του την εικόνα για σένα; Προφανώς και όχι.

Με την χώρα σου γιατί το κάνεις; Μπορεί να έχεις όποια πολιτική άποψη σου επιτρέπει το πολίτευμα μας, μπορεί να λες τη γνώμη σου άφοβα ζώντας σε μια δημοκρατία, αλλά το δικαίωμα να παραπληροφορείς, λυπάμαι μα δεν το έχεις. Πότε ήταν η τελευταία φορά που είπαν κάποιοι «ξένοι» καλά λόγια για τη χώρα σου; Πότε αυτή υμνήθηκε στο εξωτερικό για τα επιτεύγματα της; Θυμάσαι; Πέρα από τα επιστημονικά της επιτεύγματα που ίσως σου διαφεύγουν, ήταν στην απελευθέρωση της, το 1821. Αυτό που τότε κατάφεραν οι Έλληνες κι έτσι εγώ τώρα μπορώ να γράφω κι εσύ να διαβάζεις Ελληνικά. Φαντάζεσαι να υπήρχαν τότε άνθρωποι, τόσοι πολλοί γιατί και πάλι υπήρχαν ορισμένοι, που θα έκριναν εκείνους που πολεμούσαν με τις φράσεις «σιγά μωρέ, από τύχη το έκαναν», «ε και τι έκαναν; Το αυτονόητο έκαναν!», «καλά πως πολεμάνε έτσι αυτοί; Τι νομίζουν ότι είμαστε, Αμερική;». Το φαντάζεσαι;

Αν όχι τότε γιατί το έκανες τώρα; Γιατί υποβάθμισες τη δουλειά της κυβέρνησης, γιατί απαξίωσες τις επιστημονικές εξηγήσεις ανθρώπων που έχουν σπουδάσει για να κάνουν αυτή τη δουλειά; Γιατί, ακόμη περισσότερο, έκανες πως δεν είδες την προσπάθεια τόσων συμπολιτών σου, ακόμη και εσένα του ίδιου, που μείναμε μέσα και θυσιάσαμε τη καθημερινότητα μας κι όσα αυτή περιλάμβανε. Είσαι κι εσύ μέρος αυτής της επιτυχίας, αυτής που αναφέρονται κάποια από τα μεγαλύτερα μέσα μαζικής επικοινωνίας στον κόσμο, όπως το CNN ή οι The Guardian. Μέσα που όχι μόνο δεν έχουν κανένα λόγο να σε υπερασπιστούν, αλλά θυμάσαι και τι έλεγαν για σένα την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Κάνουν δωρεάν διαφήμιση στη χώρα σου, κι έτσι θα μπορούν να έρθουν τουρίστες και να ενισχύσουν το Α.Ε.Π. της, του οποίου ένα μεγάλο ποσοστό εξαρτάται από τον τουρισμό. Να δουλέψουν άνθρωποι ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Κι εσύ συνεχίζεις να γενικολογείς και να φανατίζεσαι μέσα στη ζώνη ασφαλείας σου, χωρίς να νοιάζεσαι για κανέναν, προετοιμασμένος αν πάθει κάτι η δική σου κατσίκα, να κατηγορήσεις ότι την κόλλησε εκείνη του γείτονα. Έχε το νου σου, θα βγούμε πιο δυνατοί από όλο αυτό κι αν σταματήσεις τον εθελοτυφλισμό και πιο ενωμένοι.


Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα μου, πατήστε εδώ.


Μπορείτε να υποστηρίξετε τη δουλειά μου, κάνοντας κλικ παρακάτω.
Buy Me A Coffee

Περισσότερα
σκεψου-κουτί-μαχητής-κιλκίς-πορείες

Σκέψου έξω από το κουτί

Μια φράση που χρησιμοποιούν πολύ οι φίλοι μας οι Άγγλοι είναι η εξής, «σκέψου έξω από το κουτί». Με τη […]

Δείτε ακόμα