Γιά …την «ταμπακέρα» ούτε κουβέντα η ΔΕΕΠ Κιλκίς ΝΔ!

Πολιτική /

Συνεχίζει … το ίδιο «βιολί» η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφερείας (ΔΕΕΠ) Κιλκίς (πρώην ΝΟΔΕ, γιά να … μην ξεχνιόμαστε!), όσον αφορά στην αντίδρασή της σε πρόσφατο δημοσίευμα του «Μαχητή», το σχετικό με την εκ μέρους της ανακοίνωση υποστήριξης της διοίκησης του δήμου Κιλκίς, με εκ νέου αναφορά περί «χρίσματος» της ΝΔ στον τότε υποψήφιο ήδη νυν δήμαρχο Δημήτρη Κυριακίδη.

Έτσι, σε απαντητικό έγγραφό της προς το δημοσιογραφικό συγκρότημά μας αναφέρει τα εξής:

«Είναι ολοφάνερο στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ότι ο δημόσιος λόγος σας εκφέρεται με «θραύσματα» μιάς κατασκευασμένης πραγματικότητας που την παρακολουθείτε και την επιβλέπετε μόνο εσείς και ουδόλως εξυπηρετεί τηναντικειμενική ενημέρωση. Δεν θα σας παραδώσουμε μαθήματα δεοντολογίας γιά το γεγονός, ότι εσκεμμένως δημοσιεύσατε μετά από πέντε ημέρες την απάντηση της ΔΕΕΠ Κιλκίς (οι λόγοι είναι γνωστοί και μπορούμε, εάν θέλετε, να τους εκθέσουμε) διότι συνειδητά κινούμαστε σε διαφορετικούς δρόμους.

Εμείς υποστηρίζουμε τον ορθό πολιτικό λόγο, σεις έχετε εμφιλοχωρήσει στον κιτρινισμό και στην διασπορά ψευδών ειδήσεων. Είναι απολύτως ξεκάθαρο, ότι στην δημοκρατία υπάρχουν κανόνες, και είναι σεβαστή η διάκριση των θεσμικών ρόλων, τους οποίους ατυχώς επιμένετε να περιφρονείτε. Ασύνετη τακτική, δυστυχώς, αλλά υπαρκτή Η ΔΕΕΠ είναι μία στιβαρή οργάνωση με πολιτική παρουσία και έργο, με παλιά και νέα στελέχη που συμμετέχουν στις λειτουργίες της και έχουν όρεξη να προσφέρουν στον τόπο μας. Ο πρόεδρός της βρίσκεται αδιάλειπτα σαράντα και πλέον χρόνια στις επάλξεις της γαλάζιας μας παράταξης και δεν έχει καμμία απολύτως ανάγκη να επιδώσει τα κομματικά του διαπιστευτήρια.

Είναι αφύσικο, ένας εκδοτικός οργανισμός να υποδεικνύει το δέον γενέσθαι σε έναν κομματικό σχηματισμό με έωλα επιχειρήματα και με ανώριμη, σχεδόν παιδιάστικη, προσέγγιση, που αποσκοπεί στη μείωση της απαντητικής μας αναφοράς και στην υποβάθμιση της θεσμικής μας οντότητας. Η κριτική πάντοτε είναι ευπρόσδεκτη, αλλά εν προκειμένω ισορροπεί στα όρια της κακοήθειαςΤερατώδη ψέμματα και φαντασιακές εικασίες περί ελλείψεως κομματικού χρίσματος στον τότε υποψήφιο και νυν δήμαρχο Κιλκίς έχουν αποκαλυφθεί και σας αφήνουν έκθετους ως σεναριογράφους. Εκτός και αν λησμονήσατε την παρουσία του τότε γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς τον Δεκέμβριο του 2018, όπου ανακοίνωσε επισήμως την στήριξη της ΝΔ στον Δημήτρη Κυριακίδη κι εσείς καλύψατε δημοσιογραφικώς.

Ο Μάκης Βορίδης, η Μαρία Σπυράκη και μία πλειάδα κομματικών μας στελεχών, που επισκέφθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο το Κιλκίς, διακήρυξαν αυτήν την στήριξη, την οποία εμμονικώς αποκρύπτετε και αμφισβητείτε.Θα σας προτρέπαμε να συλλέξετε αυτά τα ντοκουμέντα, και ύστερα με όλη την άνεση που σας επιτρέπει η ψευδολογία σας να κοιταχτείτε θαρρετά στον καθρέφτη.

Η αλήθεια ούτε κρύβεται, ούτε εκβιάζεται!».

Σημείωση της σύνταξης:
Αυτό, που είναι εντελώς αφύσικο εν τοις πράγμασι, είναι ένα κομματικό όργανο, όπως η ΔΕΕΠ Κιλκίς ΝΔ (πρώην νομαρχιακή) να απαντά σε έναν δημοσιογραφικό Οργανισμό με ένα ιταμό, υβριστικό και παραληρηματικό ύφος γεμάτο βερμπαλισμούς, το οποίο δεν συνάδει με το σύγχρονο στυλ κομματικής οργάνωσης που προσπαθεί να προσδώσει η σημερινή ηγεσία της Ν.Δ… Και γιά πρώτη φορά συμβαίνει στον τόπο μας, ανακοίνωση ενός κομματικού οργάνου να αντιπαρατίθεται με το «εμείς και εσείς» με δημοσιογρφικό Οργανισμό πράγμα ιδιαιτέρως ασύνηθες για την Ν.Δ. διαχρονικώς. Δεν αντιλαμβάνονται οι κλειδοκράτορες, ότι εκθέτουν το κόμμα τους ανεπανόρθωτα με τέτοιες συμπεριφορές. που έρχονται από το «βαθύ» παρελθόν;

Θα επιχειρήσουμε να δώσουμε κάποιες απαντήσεις εν τω μέτρω της προσπαθείας στοιχειώδους επικοινωνίας με ώτα μη ακουόντων, κυρίως όμως το κάνουμε για τους αναγνώστες μας:

– Κατ’ αρχάς δεν αντιλαμβανόμαστε, πού τίθεται θέμα δεοντολογίας, επειδή δημοσιεύθηκε η επιστολή της ΔΕΕΠ πέντε ημέρες μετά την αποστολή της. Ναι, τους ρωτήσαμε, αν επέμεναν να δημοσιευθεί, γιά να τους προστατεύσουμε από το πολιτικό ατόπημα, που καταγραφόταν στην επιστολή τους. Αλλά σε κάθε περίπτωση η εφημερίδα μας κυκλοφορεί κάθε Τρίτη εδώ και αρκετές δεκαετίες, ενώ η ηλεκτρονική ανάρτηση γίνεται μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας, γιά προφανείς λόγους. Αυτά τα τραγικά λάθη κάνει η έλλειψη επιχειρημάτων και η αγωνία να πλήξουν την άλλη άποψη οι συγκεκριμένοι άνθρωποι. Εκτός και αν είχαν την απαίτηση να κάνουμε έκτακτη ειδική έκδοση της εφημερίδας μας, γιά να δημοσιεύσουμε αμέσως την βαρυσήμαντη και βαρύγδουπη επιστολή της ΔΕΕΠ /ΝΔ (προς τους άσχετους κομματικούς τα αρχικά ΔΕΕΠ δεν αναφέρονται ποτέ μόνα τους, αλλά συνοδεύονται πάντοτε από το ΝΔ, αλλιώς τίνος ΔΕΕΠ είναι?).

– Κατά πόσον στιβαρή οργάνωση είναι η ΔΕΕΠ Κιλκίς ΝΔ , το αποδεικνύει το γεγονός ότι τουλάχιστον το 50 με 60% των φίλων της ΝΔ δεν την αποδέχονται και δεν την «βλέπουν», και όσο για τον χωρίς ψήφο πρόεδρό της λόγω ελλείψως συνδιεκδικητού στις εσωκομματικές εκλογές πολλά θα μπορούσαμε να πούμε, διότι γνωριζόμαστε καλά σ’ αυτόν τον τόπο μεταξύ μας, αλλά θα σταθούμε μόνο σε μία ερώτηση. Τα αρχικά ΔΗ.ΑΝΑ. του θυμίζουν τίποτε; Αυτό για τα περί αδιάλειπτης παρουσίας. Και, επίσης, άλλο πράγμα είναι να υπηρετείς το κόμμα σου ως όργανο και άλλο βουλευτικά γραφεία πάνω σε προσωπική βάση.

– Και ερχόμαστε στο χιλιοβασανισμένο «χρίσμα», που ουδέποτε έλαβε ο δήμαρχος Κιλκίς, και ο συντάκτης της απαντητικής επιστολής επιμένει με έμφαση σ’ αυτό ως να προέρχεται από το δημαρχιακό περιβάλλον. Επί του θέματος γράφτηκαν πολλά και από παλαιά στελέχη της ΝΔ που κατήγγειλαν την πλάνη προεκλογικώς. Δεν είναι τυχαίο, ότι τρεις πρώην πρόεδροι ΝΟΔΕ και άλλα πολύ γνωστά στελέχη ήταν υποψήφιοι με άλλο συνδυασμό και αρκετοί επώνυμοι σε επίπεδο στελέχους νεοδημοκράτες κατήλθαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με τρίτο συνδυασμό. Το ότι ήρθαν τρεις – τέσσερις επισκέπτες κεντρικά στελέχη της ΝΔ από την Αθήνα προεκλογικώς και σε αποστροφές του λόγου τους εν παρόδω αναφέρθηκαν στον κ. Κυριακίδη, αυτό έγινε από αβροφροσύνη, για να ικανοποιήσουν τον τοπικό βουλευτή κ. Γεωργαντά, που προφανώς τους ζήτησε την σχετική χάρη και παραπλανήθηκαν. Είναι γνωστό ακόμη και στους μη παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έδωσε χρίσματα για τις δημοτικές εκλογές σε κανένα δήμο πλην Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, και αυτό επιβεβαιωμένο διά στόματος του προέδρου της κ. Μητσοτάκη. Γιά να τελειώνει αυτό το παραμύθι, ζητούμε από τη ΔΕΕΠ/ ΝΔ να μας εμφανίσει ΕΝΑ, μόνο ΕΝΑ, επίσημο έγγραφο από την κεντρική διοίκηση της ΝΔ , που να δίνει γενικώς χρίσματα, συμπεριλαμβανομένου του δήμου Κιλκίς εκείνη την περίοδο. Δεν έχει ούτε ΕΝΑ. Ήταν ένα τοπικό παιχνίδι του βουλευτή κ. Γεωργαντά, που ελέγχει και το κομματικό όργανο. Πόνταρε σε ένα πρόσωπο και προσωρινώς. κέρδισε.

– Γιά την «ταμπακέρα», όμως, που ήταν και το κεντρικό συμπέρασμα της προηγούμενης αντίδρασής μας στην επιστολή τους, η ΔΕΕΠ /ΝΔ δεν έγραψε κουβέντα. Πρέπει να τους καλάρεσε η διαπίστωσή μας, ότι προσπαθεί να δείξει στον δήμαρχο, ότι τους χρωστάει χάρη και ότι είναι οι πολιτικοί του καθοδηγητές. Αν το βάλουμε πάνω σε τέτοια βάση, συνεχίζουν να είναι ανεξήγητα τα όσα συμβαίνουν στον δήμο, και πιό ανεξήγητα θα είναι, όσα πρόκειται να συμβούν.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα