Κοινωνία

Εν τέλει, ο κορωνοϊός θέλει προσοχή αλλά και προσευχή

Γράφει η Γεωργία Κολεσιώτου

“Φακελλωμένη” από το 2007 στο Θεαγένειο, πριν από ενάμιση μήνα εισήχθην γιά μία ακόμη χειρουργική επέμβαση, ρουτίνας αυτήν την φορά.

Ακολουθώντας κατά γράμμα τις ιατρικές συμβουλές, και ενώ είχε σχεδόν ολοκληρωθεί ο προεγχειρητικός έλεγχος, ξαφνικά μού ανακοινώνεται από τον εφημερεύοντα γιατρό, ότι το χειρουργείο αναβάλλεται λόγω θετικού κρούσματος νέου κορωνοϊού σε ασθενή της ίδιας κλινικής, και γιά τον λόγο αυτό θα πρέπει να μεταφερθώ στο τμήμα λοιμώξεων, για να είμαι προστατευμένη.

Λόγω του άγχους, που δημιουργεί οποιοδήποτε χειρουργείο, είχα αψηφήσει τελείως τον ιό, τον λεγόμενο νέο κορωνοϊό, που ταλαιπωρεί σωματικώς, αλλά, όπως αποδεικνύεται περίτρανα, και ψυχικώς κόσμο και κοσμάκη.

Η αλλαγή τμήματος πραγματοποιήθηκε εξ αιτίας του κοινού δωματίου, που είχα με μία ασθενή, η οποία βρέθηκε θετική στον ιό. Αν και τηρήσαμε εξαρχής όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά ), παρ’ όλα αυτά οι λοιμωξιολόγοι έκριναν, ότι απαιτείται να υποβληθώ σε δεύτερο και τρίτο τεστ νέου κορωνοϊού, παρ’ όλο που τα αποτελέσματα από το πρώτο τεστ ήταν αρνητικά. Ήταν, επίσης, αδιανόητο, όχι μόνο να πάρω εξιτήριο, αλλά και να μετακινηθώ εκτός του δωματίου, στο οποίο έμπαιναν μόνον ο γιατρός, ο νοσηλευτής και η καθαρίστρια.

Έγκλειστη, λοιπόν, σε δωμάτιο του πέμπτου ορόφου του Θεαγενείου, δίχως κλιματιστικό σύμφωνα με ιατρική υπόδειξη, αλλά και χωρίς τηλεόραση, διότι κάποιοι κατάφεραν να “ξαφρίσουν” τους αποκωδικοποιητές, και φυσικά με ελάχιστο διαδίκτυο διότι τα δεδομένα εξαντλούνται «στο πι και φι». Εδώ οφείλω να ευχαριστήσω την Πόπη Λογδανίδου γιά την άμεση ανταπόκριση.

Από Τετάρτη έως Τρίτη, λοιπόν, «καραντίνα». Πιστέψτε με, θέλει γερά νεύρα για έναν υγιή άνθρωπο ο εγκλεισμός – αποκλεισμός.
Το πρωτόκολλο είναι αυστηρό, διότι έτσι πρέπει. Όμως δεν έρχεται και … η συντέλεια του κόσμου. Τα «φάρμακα» είναι η υπομονή, η κατανόηση και η θετική αύρα.

Φυλλάδια θρησκευτικού περιεχομένου, με πρώτο και καλύτερο την Αγία Γραφή, που μερίμνησα να έχω μαζί μου, αλλά και ένα βιβλίο, που μου δώρισε το προσωπικό του νοσοκομείου και κυρίως τα τηλεφωνήματα συγγενών και φίλων, με ηρέμησαν και με κάλμαραν αφάνταστα.

Το τμήμα λοιμώξεων του Θεαγενείου μου ήταν έως τώρα άγνωστο, και ο νέος κορωνοϊός ήταν η αιτία της γνωριμίας μας. Ο ιός ο οποίος μπορεί να μην έχει συμπτώματα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις προκαλεί «βαρύτατη» πνευμονία, που φτάνει στην διασωλήνωση. Ο ιός, ο οποίος απαιτεί σωστή προφύλαξη, χωρίς όμως φόβο και πανικό, διότι δεν προσβάλλει μόνο το σώμα αλλά αγγίζει και την ψυχή μας.

Ο κορωνοπληττόμενος μπορεί με ιατρική αγωγή να ιαθεί σωματικώς. Όμως, επειδή οφείλει και ο ίδιος αλλά και οι «επαφές» του να προστατεύσουν την κοινότητα, τότε να είστε σίγουροι, ότι εκείνο, που τους βαστά ψυχικώς «ορθίους» και ψυχολογικώς πανέτοιμους να αντιμετωπίσουν καθετί αρνητικό, είναι η αγάπη, η φροντίδα και το ενδιαφέρον των γύρω τους.
Αλέκο, όντως, η ψυχολογία ανεβάζει το ηθικό.

Θεοδώρα, πράγματι είσαι δώρο Θεού.

Αγαπημένη μου Βασιλική, αποδεικνύεται περίτρανα, ότι ο καλύτερος τρόπος να είμαστε γαλήνιοι είναι να αντιμετωπίζουμε τους άλλους όπως θα θέλαμε να μας φέρονται.

Άγνωστή μου νοσηλεύτρια, το νερό του W.C. μπορεί να είναι πόσιμο, έστω και με 33° Κελσίου, όμως με καλή θέληση και σωστή τεχνική ο ασθενής βρίσκει και εμφιαλωμένο.

Πάτερ Επιφάνιε, ανθρωπιά ή απΑΝΘΡΩΠΙΑ; Πάντως το ζητούμενο είναι ένα: “Η σωτηρία της ψυχής”, που είναι πολύ μεγάλο πράγμα, όπως λέει και το άσμα.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλες και όλους που φρόντισαν γιά την σωματική και ψυχική μου υγεία.

Εν τέλει, ο νέος ο κορωνοϊός θέλει προσοχή αλλά και… προσευχή. Τούτο το διάστημα το ιδανικότερο είναι η τήρηση των μέτρων προστασίας από ΕΜΑΣ για ΕΜΑΣ. Με υπομονή, επιμονή και. προσαρμογή θα νικήσουμε κάθε εμπόδιο, διότι η ζωή ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Υ.Γ.
Καλημέρα Άσμικ. Καληνύχτα Άσμικ. Δύο φράσεις με πολύ νόημα γιά επτά ολόκληρα μερόνυχτα. Συγχαρητήρια Άσμικ! Τέλος καλό, όλα καλά!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σούλη Καζαντζίδη με Βαγγέλη Μαρινάκη

Δεν είναι ασυνήθιστα πολλά;

Ο δήμος Παιονίας αποφάσισε την ανάθεση συγγραφής του ιστορικού λευκώματός του στον καταλληλότερο γι’ αυτόν τον σκοπό ερευνητή και συγγραφέα, […]