Γ.Γεωργαντάς: «Αναγκαία η στήριξη των συκοπαραγωγών Παιονίας»

Αγροτικά /

Ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς επικοινώνησε με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, προκειμένου να τον ενημερώσει γιά την σημαντική μείωση των εσόδων των συκοπαραγωγών του δήμου Παιονίας λόγω της πτώσεως της τιμής πωλήσεως ως συνέπεια της ελλείψεως ζητήσεως και των προβλημάτων κατά την εξαγωγική διαδικασία του σύκου.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

«Συγκεκριμένα, με τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, που επικρατούν στην αγορά λόγω του νέου κορωνοϊού έχει μειωθεί σημαντικά η μέση τιμή πώλησης των διαφόρων ποικιλιών του σύκου (0,50 λεπτά/κιλό), ενώ πολύ μεγάλο μέρος του ιδιαιτέρως ευπαθούς αυτού προϊόντος παραμένει αζήτητο στα χωράφια και τις αποθήκες των παραγωγών.

Η καλλιέργεια του σύκου, που στηρίζει σημαντικά την αγροτική οικονομία στην Παιονία, καθώς μόνο στο Πολύπετρο καλλιεργούνται περίπου 1.000 στρέμματα, ολοκληρώνεται φέτος με μεγάλη ζημιά γιά τους παραγωγούς.

Είναι, λοιπόν, ανάγκη η Πολιτεία να στηρίξει εμπράκτως και αυτούς τους παραγωγούς, όπως ενίσχυσε όλους όσοι έχουν υποστεί τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας.

Ο υπουργός ανέφερε, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, που κλείνει οριστικώς η φετινή περίοδος, θα αξιολογηθούν τα δεδομένα, προκειμένου μέσω των χρηματοδοτικών «εργαλείων», που διαθέτει το υπουργείο να διερευνηθεί η δυνατότητα γιά τον τρόπο ενίσχυσης των πληγέντων παραγωγών».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα