Πρώτη φορά τέτοια ισοπαλία του ΓΑΣΚ με τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης

ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΓΑΣΚ

Λίγο η βαθμολογική ασφάλεια που επέφερε στην ομάδα του Κιλκίς μια μέχρις ενός σημείου εξηγήσιμη χαλαρότητα λίγο η ανεπαρκής μέχρι κακή διαιτησία λίγο η απειρία ωρισμένων απο τους προερχομενους απο το «φυτώριο» νεαρούς παίκτες του κιλκισιώτικου συγκροτήματος στα τελευταία λεπτά και…να την η πιο «χορταστική» ισοπαλία στην σχεδόν σαραντάχρονη ιστορία της χειροσφαιρίκης ομάδας του ΓΑΣ Κιλκίς!

Και μάλιστα εντός έδρας με τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης με 35-35! Ένα αποτέλεσμα το οποίο οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν σαν…πολλές νίκες αφού αυτός ο υπερπολιτισμός βαθμός που απέσπασαν μπορεί να αποβεί καθοριστικός σε θετική έκβαση της «μάχης» που δίνουν για την παραμονή στον βόρειο όμιλο της α2 εθνικής κατηγορίας.

Όλα ξεκίνησαν απο την αγωνιστική μετριότητα αρκετών απο τα βασικά στελέχη του ΓΑΣΚ, που προσέφερε στους ψυχωμένους και παθιασμένους φιλοξενουμένους την δυνατότητα είτε να παρακολουθούν «εκ του σύνεγγυς» στο αποτέλεσμα τους Κιλκισιώτες είτε ακόμη να αποκτούν προβάδισμα ενός-δύο τερμάτων.

Στην συνέχεια οι εξελίξεις δρομολογήθηκαν απο αρκετά «χοντρά» λάθη ή «χτυπητές» παραλείψεις της διαιτησίας που προσέφεραν στους Κύκλωπες «μαξιλαράκι» αποφυγής των «κραδασμών» απο την πίεση του ΓΑΣΚ ενώ συγχρόνως έβαλαν «τρικλοποδιά» στην ομάδα του Κιλκίς όσες φορές «πήγε» να δημιουργήσει ασφαλές προβάδισμα.

Τον «επίλογο» τον «έγραψε» η προαναφαρθείσα απειρία των νεαρών παικτών του ΓΑΣΚ που προωθήθηκαν απο τα τμήματα του «φυτωρίου». Εξ αιτίας της υπέπεσαν στο τελευταίο λεπτό σε δύο σοβαρά λάθη τα οποία οι Αλεξανδρουπολίτες εκμεταλλεύθηκαν φτάνοντας απο το εις βάρος τους 35-33 στο τελικό 35-35.

Πάντως στο πλαίσιο του «ουδέν κακόν αμιγές καλού» ο ΓΑΣΚ αποκόμισε και ένα ουσιαστικό όφελος σε σχέση με τις βλέψεις του για την νέα περίοδο. Ήταν ακριβώς αυτή η επί μακρά διαστήματα χρησιμοποίηση στελεχών της νέας «φουρνιάς» του συλλόγου και μάλιστα υπό πιεστικές για αυτούς σύνθηκες κάτι το οποίο ασφαλώς και πολλαπλασίασε τις παραστάσεις τους και προσέφερε σε αυτούς χρήσιμες εμπειρίες.

Με την παραμονή προ πολλού εξασφαλισμένη και με την συνολική «εικόνα» της ομάδας απο την έως τώρα πορεία της ελκυστική μετά την επιχειρηθείσα ριζική ανασυγκρότηση ήταν λογική η επιλογή της τεχνικής ηγεσίας να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους νέους και να πειραματισθεί σε σχήματα και τακτικές μαζί τους έστω και αν αυτό μπορεί να μην απέφερε το καλύτερο δυνατό αγωνιστικό αποτέλεσμα στον συγκεκριμένο αγώνα.

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Σάββατο 18.3.17, 18.00, ΓΑΣ Κιλκίς –ΓΣ «Δράμα ‘86»