«Πληγή» γιά την Αναγέννηση τα «νεκρά» πρώτα εικοσάλεπτα στον Σοχό

Αθλητισμός /

Σε «πληγή», που «κακοφορμίζει», εξελίσσονται γιά την Αναγέννηση Πλαγιάς τα «νεκρά» πρώτα εικοσάλεπτα.
Αυτά, δηλαδή, που στοίχισαν τρεις συνεχείς άδοξες ήττες, παρά την από αξιοσημείωτη μέχρι θεαματική βελτίωση σε όλο το υπόλοιπο διάστημα.

Η ιστορία επαναλήφθηκε στον Σοχό, όπου η ομάδα του νομού Κιλκίς υπέκυψε στην αντίστοιχη του τοπικού Εθνικού με 2-0, «πληρώνοντας», μάλιστα αυτήν την φορά τα «σπασμένα» του «νεκρού» πρώτου… δεκαπενταλέπτου, καθώς δέχθηκε ένα «αστείο» τέρμα στο 7΄και ένα στο 14΄, ύστερα από «ανυποψίαστη» φάση που εξελίχθηκε σε αμφισβητούμενο πέναλτυ!

Το «μούδιασμα» από αυτήν την «ψυχρολουσία» συνεχίσθηκε έως το 21΄, όταν οι γηπεδούχοι κέρδισαν δεύτερο πέναλτυ.

Όμως, αυτήν την φορά ο τερματοφύλακας Κώστας Πάντος… «άναψε κόκκινο», με απόκρουση που έδωσε το «έναυσμα» της ψυχολογικής ανάκαμψης της Αναγέννησης, η οποία μετά το 30΄ισορρόπησε τον αγώνα.
Στην επανάληψη η απόδοσή της βελτιώθηκε εντυπωσιακά, και έπαιξε με επιθετική διάταξη και το ανάλογο πνεύμα «κυνηγώντας» κατ΄αρχάς τουλάχιστον την ισοφάριση.

Στάθηκε, όμως, άτυχη στις ευκαιρίες που δημιούργησε, μεταξύ των οποίων και τρεις κλασικές (Παντελιάδης, Μ.Γρηγοριάδης, Παρπουτσής), με επακόλουθο η προσπάθειά της να μείνει χωρίς αποτέλεσμα.

Το παρήγορο είναι, ότι γιά άλλη μία φορά παρουσίασε «εικόνα» ομάδας, που «μάχεται» μέχρι τέλους γιά το καλύτερο, ανεξαρτήτως εξελίξεως του αποτελέσματος, κάτι που σημαίνει ότι έχει τις δυνατότητες βαθμολογικής ανάκαμψης.

Ωστόσο, συνεχίζει να προβληματίζει το «τρωτό» σημείο των «κακών» πρώτων εικοσαλέπτων, που παραπέμπει σε αναγκαιότητα έμφασης στον ψυχολογικό τομέα.
Σ’ αυτό μπορεί να έχει καθοριστική συμβολή και μία ουσιαστικότερη υποστήριξη της ομάδας από κάθε χώρο, που μπορεί να της την παράσχει, αρχής γενομένης από εντονότερη ηθική υποστήριξη, έστω και με τους περιορισμούς των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η σύνθεση:

Πάντος, Σερταρίδης, Φασουλάκος, Κάργας (72΄Κέτα), Παντελιάδης, Νιζάμης, Αμανατίδης (25΄Πρέτσι), Σαμαράς (46΄Ρεμπετσιώτης), Μ.Γρηγοριάδης, Παρπουτσής (72΄Φραγκαλής), Ν.Στεφανίδης.

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Κυριακή 28.11.21, 15.00, Αναγέννηση Πλαγιάς-Ορφέας Ξάνθης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Εύκολες» αποφάσεις

Με απόφαση των δυο δημάρχων του νομού, λόγω του ισχυρού παγετού και της ανάγκης να αερίζονται συχνά οι αίθουσες διδασκαλίας, […]