Φωτοβολταϊκά παντού!

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

Ο νομός Κιλκίς βρίσκεται σε πολύ μικρή χρονική απόσταση από τον χαρακτηρισμό του ως νομού… των φωτοβολταϊκών!

Μέσα σε σύντομο πολύ μικρό χρονικό διάστημα αναμένεται η εγκατάσταση… 65 πάρκων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τέτοιων συστημάτων, ένας αριθμός, δηλαδή, που θα αλλάξει την εικόνα του νομού!

Βλέπετε, η περιοχή του είναι “προικισμένη”από την φύση με δύο πλεονεκτήματα, που ευνοούν αυτήν την προοπτική: Την δεύτερη της χώρας μεγαλύτερη περίοδο ηλιοφάνειας κατ’ έτος, μετά την περιοχή της Ρόδου, και το τοπικό φαινόμενο του βορείου ανέμου της κοιλάδας του Αξιού, επί το απλούστερον… Βαρδάρη, που ψύχει με τον καλύτερο φυσικό τρόπο τα φωτοβολταϊκά.

Η πληροφόρηση και τα εν λόγω στοιχεία προέρχονται από “πηγή” απόλυτης εγκυρότητας και ανεπίδεκτη αμφισβήτησης.

Οι τοπικοί άρχοντες τι έχουν να πουν επ’ αυτού;

Διότι, αν μη τι άλλο, δεν μπορεί να καλύπτουν όλη την επιφάνεια του νομού… μόνον ιδιωτικές εκτάσεις, που τους “χρησιμεύουν” ως “επιχείρημα” επί του οποίου στηρίζουν… την σιωπή και αδράνειά τους.

Σε κάθε περίπτωση κανένας σε τούτο τον τόπο δεν λέει “όχι” στην λύση του σοβαρότατου προβλήματος της ενέργειας, αρκεί αυτό να μην συμβαίνει μέσω… δημιουργίας άλλων προβλημάτων.

Περισσότερα

Έκαναν …τα σαράντα

Τα σαράντα της νέας νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ πρόλαβαν και έκαναν, χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι ο πρώτος σε ψήφους […]

Φωτοσχόλιο

Γεωργαντάς, Αμυράς και Κυριακίδης στο μουσείο Δοϊράνης

Εσκεμμένως… «αόμματοι»

Έπρεπε να περάσουν οκτώ ολόκληρα χρόνια, γιά να “καταλάβουν” το Σάββατο 11.6.22, στην εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, την παρουσία […]

Δείτε ακόμα