Φιλικός αγώνας γιά ιερό σκοπό μεταξύ ομάδων παλαιμάχων Πάικου Γουμένισσας και Θεσσαλονίκης

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ

Την Δευτέρα 26.9.16 θα διεξαχθεί στο δημοτικό στάδιο Γουμενισσας με ώρα έναρξης 5 το απόγευμα ένας ποδοσφαιρικός αγώνας διαφορετικός από τους άλλους.

Οι …οικοδεσπότες παλαίμαχοι του Πάικου Γουμένισσας πλαισιωμένοι από παλαιμάχους των γειτονικών χωριών Γρίβας και Κάρπης θα υποδεχθούν με τις πρέπουσες τιμές τους παλαιμαχους Θεσσαλονίκης.

Δεκάδες σπουδαίων ποδοσφαιριστών, που «εγραψαν ιστορία» στα ελληνικά γήπεδα, τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, με τις φανέλλες του Αρη, του ΠΑΟΚ, του Ηρακλη και όχι μόνο θα συμμετάσχουν σε φιλανθρωπικό αγώνα ιερού σκοπού.

Τους τελευταίους 15 μήνες νεαρός συνανθρωπος «τρυφερής» ηλικίας δίνει γενναια «μάχη» αντιμετώπος με την επάρατη νόσο. Το υψηλό κόστος των χειρουργικών επεμβάσεων και θεραπειών, σε συνδυασμό με την οικονομική δυσκολία των γονέων έχει κινητοποιήσει άπαντες στην επαρχία Παιονίας γιά την συγκέντρωση του επιθυμητού ποσού.

Κυκλοφόρησαν χιλιάδες εισιτηρίων τα οποία τιμώνται στην ιδιαίτερα προσιτή τιμή των δύο ευρώ. Τα περισσότερα εξ αυτών μοιράστηκαν σε σχολεία και υπηρεσίες ενώ οι απλοί πολίτες έχουν ευαισθητοποιηθεί στο έπακρο.

Την πρωτοβουλία της αθλητικής εκδηλωσης έχει αναλάβει το διδακτικό προσωπικό του 2ου δημοτικού σχολείου Γουμένισσας με επικεφαλής τον διευθυντή Φώτη Γίγκερη, καθώς και ο σύλλογος γονέων του συγκεκριμένου σχολείου, με πρόεδρο της επιτροπής τον παλαίμαχο τερματοφύλακα του Πάικου Γιώργο Βασιλειάδη.

Στους παλαιμάχους της Θεσσαλονίκης θα απονεμηθεί τιμητικό έπαθλο γιά την πλούσια κοινωνική και φιλανθρωπική τους δραστηριότητα. Επί πλέον θα τους δεξιωθεί ο γνωστός Γουμενισσιώτης Βαγγέλης Ζάικος στο εστιατόριο που διατηρεί στο Πολύκαστρο.

Μία ψυχούλα μονοψηφιας ηλικίας διατρεχει μεγάλο κίνδυνο και οι άνθρωποι του αθλητισμού με την εκπαιδευτική κοινότητα ενώνουν τις δυνάμεις τους γιά να φέρουν σε πέρας την κοινωνική τους αποστολή.