Φιλική νίκη της Εθνικής παίδων κάτω των 16 επί της Ρουμανίας

Αθλητισμός /

Την κοινή προετοιμασία τους εν όψει των σημαντικών διεθνών υποχρεώσεών τους συνέχισαν επι μιαν εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του Κιλκίς οι εθνικές χειροσφαιρικές ομάδες παίδων Ελλάδος και Ρουμανίας με προπονήσεις και μεταξύ τους αγωνιστικές αναμετρήσεις.

Στην κυριότερη απο αυτές που διεξήχθη την Δευτέρα 9.7.18, στο νέο κλειστό γυμναστήριο το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υπερίσχυσε του ρουμανικού με 29-28, παρ’ όλο που στο ημιχρόνιο ηττάτο με 14-10. Και για τα δύο συγκροτήματα ο αγώνας είχε χαρακτήρα πολύ δυνατού ελέγχου δυνάμεων και αγωνιστικής ετοιμότητας εξ ού και οι … «πολλές στροφές» στην «μηχανή» τους το μεγαλύτερο μέρος του αγώννα με μόλις μιαν ανάπαυλα ανά ημιχρόνιο και τέσσερες-πέντε αργές επιθέσεις και για τα δύο. Έτσι χάρη στον εκατέρωθεν έντονο ρυθμό και αγωνιστικό ζήλο οι περισσότεροι απο τριακόσιους θεατές του αγώνα απόλαυσαν ένα πραγματικά συναρπαστικό παιχνίδι που παρά τον φιλικό χαρακτήρα του διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους απο το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό προσφέροντας πλήθος φάσεων κκαι γενικώς ωραίο θέαμα.

Σε καθαρώς αγωνιστικό επίπεδο προκάλεσε εντύπωση η παραγωγικότητα των δύο κατ’εξοχήν …αμυντικογενών ομάδων. Η ελληνική καθοδηγούμενη απο τον Κιλκισιώτη ομοσπονδιακό τεχνικό και παλαίμαχο άσσο του ελληνικού χειρόσφαιρου Νίκο Γεωργιάδη και με τους Κιλκισιώτες Παντελή-Λεωνίδα Αλεξανδρίδη και Παναγιώτη Φαχουρίδη της ΑΕΣΧ Πυλαίας Θεσσαλονίκης στην σύνθεσή της, αξιοποίησε στο έπακρο το «όπλο» των αποτελεσματικών ακραίων της, ενώ η ρουμανική υπό τον Νάρτσις-Γκάμπριελ Τσίτου διαθέτοντας έναν…άσσο του μέλλοντος (Οβίντιου-Γιόνουτ Αρντελεάν) υπερτέρησε καταφανώς σε εύστοχα σουτ απο μακρινή απόσταση. Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη του αποτελέσματος η εθνική Ελλάδος ακολουθούσε σ’αυτό την αντίστοιχη της Ρουμανίας απο το πρώτο έως το 51ο λεπτό για να αναλάβει γα πρώτη φορά το προβάδισμα στο 52ο. Απέναντι σε ένα τόσο αξιόμαχο και «σκληρό» αντίπαλο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημά μας πραγματοποίησε ιδιαιτέρως ενθαρρυντική εμφάνιση δείχνοντας οτι βρίσκεται σε «καλό δρόμο».

Οι παίκτες που το στελεχώνουν παρουσίασαν προσόντα και ικανότητες που «συνηγορούν» στην επίτευξη του μεσοπρόθεσμου αντικειμενικού σκοπού που έιναι η συγκρότηση αξιόμαχης και ποιοτικής εθνικής ομάδας εφήβων για το 2021 χρονιά κατά την οποία η χώρα μας θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα αυτής της κατηγορίας με έναν όμιλο πιθανόν στο Κιλκίς εν συνεχείια δε ανάλογης εθνικής ομάδας ανδρών για τα αμέσως επόμενα χρόνια. Σύμφωνη με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του αγώνα η διαιτησία των Τζαφερόπουλου και Γρηγοριάδη σφυρίζοντας ή αφήνοντας το παιχνίδι να εξελίσσεται αναλόγως προς την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών άλλοτε δηλαδή σαν σε κανονικό επίσημο αγώνα και άλλοτε κάπως πιο χαλαρά. Οι συνθέσεις (από το φύλλο αγώνα):

ΕΛΛΑΣ: Βασιλείου, Βεζύρης, Κατσιώνης, Αλεξανδρίδης, Φαχουρίδης, Αναστασίου, Σκούφας,Μαυρόπουλος,Γερουλάνος, Στεφανίτσης, Δικαιούλιας, Παγιάτης, Γιορανίδης, Μπαμπατζανίδης, Πετρομελίδης, Τζωρτζίνης, Σαράφης, Παπαγιάννης, Ασλής.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ονέα, Τσίβιλ, Μπρουζ, Μπότε, Τσίτου, Ε.Ποπ, Κατόνα, Σασαράν, Μαξίμ, Παλ, Κράμερ, Στανέσκου, Ζίπις, Κοζματσούκ, Κοστέαα, Αρντελεάν, Ποπ

Περισσότερα
Δείτε ακόμα