Φάρμα Κουκάκη: 15 χρυσά αστέρια στα διεθνή βραβεία «Superior Taste Awards 2021»

Οικονομία /

Αναγνώριση γευστικής ανωτερότητας για όλες τις συμμετοχές της εταιρίας στα Διεθνή Βραβεία Ανώτερης Γεύσης στις Βρυξέλλες.

Στις φετινές 17ες αξιολογήσεις του International Taste Institute, βραβεύτηκαν από διεθνώς καταξιωμένους Σεφ και Σομελιέ 2.218 προϊόντα από όλο τον κόσμο, με τη Φάρμα Κουκάκη να ξεχωρίζει μεταξύ των ελληνικών συμμετοχών. Η Φάρμα απέσπασε κορυφαίες διακρίσεις και στα 6 προϊόντα με τα οποία συμμετείχε, αναδεικνύοντας για μία ακόμη χρονιά την άριστη ποιότητα των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων.

Με την ανώτατη διάκριση γεύσης, συνολικά 9 χρυσά αστέρια και βαθμολογία πάνω από 90%, διακρίθηκαν: Το Πρωτεϊνούχο Γάλα Κακάο Choco High με 1,5% λιπαρά χωρίς προσθήκη ζάχαρης, που απέσπασε 3 αστέρια επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες για γευστική καινοτομία κατά την πρώτη του αξιολόγηση.

Το φυσικό και προβιοτικό ρόφημα Κεφίρ με Στέβια και Κόκκινα Φρούτα, που λαμβάνοντας άλλα 3 αστέρια, επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την ανώτατη αξιολόγηση που είχε λάβει το 2018. Το Ελληνικό Γιαούρτι με 0% λιπαρά που τιμήθηκε φέτος με 3 χρυσά αστέρια, ξεπερνώντας την αξιολόγηση των 2 αστεριών, με τα οποία είχε βραβευτεί το 2018.

Παράλληλα, την ανώτερη αξιολόγηση γεύσης 2 αστέρων διατήρησαν με 6 συνολικά χρυσά αστέρια και βαθμολογία μεταξύ 80% και 90%: Το φρέσκο, καθημερινά συλλεγόμενο, Πλήρες Γάλα Αγελάδος Κουκάκη, το Chocofull Γάλα Κακάο Πλήρες με κακάο κορυφαίας ποιότητας, καθώς και το Επιδόρπιο Ρύζι & Γάλα με την αυθεντική σπιτική συνταγή.

Ο Θανάσης Κουκάκης, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας δήλωσε: «Οι διεθνείς διακρίσεις επισφραγίζουν κι ενδυναμώνουν την προσήλωσή μας στη συνεχή αξιολόγηση και βελτίωση σε όλα τα επίπεδα. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με όρους βιωσιμότητας, ετοιμαζόμαστε για τις νέες προκλήσεις. Δέσμευσή μας για το μέλλον, τα καινοτόμα προϊόντα που συνδυάζουν την αυθεντικότητα της γεύσης και των πρώτων υλών της Ελληνικής γης, με τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, ευθυγραμμισμένες με τα διεθνή πρότυπα».

«Βεβαίως, θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στην εξαγωγική μας ναυαρχίδα, που αποτελεί το στραγγιστό γιαούρτι, αλλά και στα κεφίρ», αναφέρει στο FnB Daily ο Γιώργος Στόγιας, Exports Manager της εταιρίας.

ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ Ν.ΚΟΡΕΑ
Σημαντικές αγορές για τη Φάρμα Κουκάκης αποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Μάλτα, χώρες της Μ.Ανατολής (όπως, Αίγυπτος Η.Α.Ε.), το Ισραήλ, αλλά και η Άπω Ανατολή, όπως η Μαλαισία, Χόνγκ Κόνγκ.
«Πρόσφατα, ξεκινήσαμε τη διείσδυσή μας στη Ν.Κορέα και τα προϊόντα στραγγιστού γιαουρτιού της εταιρία είναι διαθέσιμα σε οn-line retailers», υπογραμμίζει.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΡΙΔΙΟΥ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Αν και η γαλακτοβιομηχανία δεν υλοποιεί κάποιο επενδυτικό πλάνο αυτή την περίοδο, ωστόσο στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικής δυναμικής, στην ενίσχυση των μεριδίων αγοράς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με γνώμονα τη διασφάλιση και διατήρηση του υψηλού επιπέδου ποιότητας των προϊόντων της.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι άνεργοι επιτυχόντες του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας καλούνται να επιλέξουν πάροχο κατάρτισης

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ ΜΕΠΕ-ΚΔΒΜ πιστοποιημένος πάροχος κατάρτισης των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, ενημερώνει τους επιτυχόντες της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω […]