«Άνοιξε» ο «Φάκελος Δρομοκρατία» στο Κιλκίς

ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΛΚΙΣ

Με αντικειμενικό σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την οδική ασφάλεια και παράλληλα την ανάδειξη των τραγικών συνεπειών των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Κιλκίς, εκδήλωση με τίτλο «Φάκελλος Δρομοκρατία».

ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΛΚΙΣ

Περισσότεροι από επτακόσιους πολίτες ξάπλωσαν στο οδόστρωμα επί της κεντρικής οδού 21ης Ιουνίου και έγινε βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση, με σκοπό να παρουσιαστεί η οδυνηρή εικόνα του αριθμού των ανθρώπων που χάνονται άδικα κάθε χρόνο στην Ελλάδα.
Ακολούθησαν σενάρια προσομοίωσης τροχαίων ατυχημάτων, που περιελάμβαναν απεγκλωβισμούς θυμάτων, παροχή πρώτων βοηθειών και κλήση του ΕΚΑΒ. Μάλιστα, για την επίτευξη του σκοπού της δράσης, θα δημιουργηθεί τηλεοπτικό σποτ που θα προβληθεί από τα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο ώστε να καταδειχθούν παντού με αληθινά σκληρό τρόπο οι συνέπειες ενός ατυχήματος ή δυστυχήματος. Ένα σποτ που θα σοκάρει τους πάντες προτρέποντάς τους να αλλάξουν οδιγική συμπεριφορά.
Η διαδραστική αυτή εκδήλωση, υπήρξε εξαιρετική και συνάμα συγκλονιστική, ενώ όσοι την παρακολούθησαν από κοντά σίγουρα έλαβαν το μήνυμα

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του δήμου Κιλκίς και της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, ενώ συμμετέσχαν οι εξής από λέσχες και φορείς:
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ), Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κιλκίς (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.), Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.ΕΦ.Ε.Δ.), Μοτοσυκλετιστικός Ομιλος Κιλκίς (Μ.Ο.Κ), Χωμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός Κιλκίς (ΧΩ.Μ.Α.) και Ομιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (Ο.Φ.Κ.Α.Θ.). Επίσης,η “Βάτσος Ράλλυ Τημ” και εθελοντές απο άλλες ομάδες.