Εξηγήσεις ΔΕΥΑΚ γιά διακοπή υδροδότησης γιά αποκατάσταση βλάβης

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

Ερωτηματικά προκάλεσε στους κατοίκους του Κιλκίς η πολύωρη διακοπή υδροδότησης της Τριτης 20.6.17 η οποία οφειλόταν σε βλάβη σε αγωγό του δικτύου ύδρευσης.

Γιά το θέμα δίνει εξηγήσεις η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης Κιλκίς (ΔΕΥΑΚ) με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 το πρωί έγινε αντιληπτό από το σύστημα ελέγχου της ΔΕΥΑ Κιλκίς ότι η ποσότητα νερού που αποστέλλεται από το αντλιοστάσιο του Γαλλικού στην δεξαμενή λόφου Αγίου Γεωργίου είναι ελάχιστη λόγω μεγάλης διαρροής στον αγωγό τροφοδοσίας της πόλης του Κιλκίς από τον ποταμό Γαλλικό, η οποία εάν δεν αποκαθίστατο αυθημερόν θα προκαλούσε παρατεταμένη λειψυδρία στην πόλη.

Για το λόγο αυτό, παρά το ακατάλληλο της ημέρας, παραμονή της επετείου της Μάχης του Κιλκίς, αποφασίστηκε η άμεση αποκατάσταση της διαρροής, που περιελάμβανε κοπή του διαβρωμένου σιδηροσωλήνα διαμέτρου 315 χιλιοστών και μήκους δύο μέτρων περίπου και τοποθέτηση με επανασυγκόλληση νέου σιδηροσωλήνα.

Επειδή κατά την εκτέλεση της εργασίας συνέχισε να λειτουργεί κανονικά το αντλιοστάσιο Σταυροχωρίου το οποίο τροφοδοτεί την πόλη σε κανονικές συνθήκες με το 60% της απαιτούμενης ποσότητας νερού στην πόλη, η αρχική εκτίμηση ήταν ότι μπορεί να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση, χωρίς να προκληθεί όχληση.

Τελικά, όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε η πρόβλεψη ήταν πολύ αισιόδοξη, επειδή εκτός από τις εργασίες που ολοκληρώθηκαν κατά τις 5 μμ ακολούθησε ο καθαρισμός των αγωγών, η σταδιακή εκκίνηση των αντλητικών συγκροτημάτων, το κλείσιμο των βανών κλπ. με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή υδροληψίας στην περιοχή πάνω από τις οδούς 21ης Ιουνίου – Βενιζέλου μέχρι την 11 μμ.

Ενημερώνονται οι καταναλωτές ότι τέτοιας έκτασης βλάβες σπανίζουν και το συμβάν θεωρείται μεμονωμένο. Η πόλη του Κιλκίς θα συνεχίσει να υδροδοτείται με λιγότερα προβλήματα μετά από αυτή την εργασία.
Σε κάθε περίπτωση, ζητούμε την κατανόηση των καταναλωτών που ταλαιπωρήθηκαν».