Περίπατος στο Κιλκίς στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ημέρας χωρίς αυτοκίνητο

Κοινωνία /

Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο περιβαλλοντικός σύλλογος περιπατητών Κιλκίς διοργάνωσε απο κοινού με τον δήμο Κιλκίς τον περίπατο εντός πόλεως επί αποστάσεως 3,6 χιλιομέτρων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22.9.17 στο πλαίσιο της ευρωπαικής «Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο». Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:
Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιπατητών Κιλκίς συνδιοργάνωσε για τέταρτη χρονιά με τον Δήμο περίπατο πόλης 3,6 χλμ με μεγάλη επιτυχία την Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο 22 Σεπτεμβρίου ως κατάληξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου.

Οι διαδοχικές εκκινήσεις από το αεροδρόμιο ομάδων πεζών και ΑΜΕΑ, δρομέων και ποδηλατών έδωσαν η κάθε μια το δικό της χρώμα στέλνοντας μήνυμα σε πολίτες και φορείς για την μετακίνηση χωρίς αυτοκίνητο σε όλα τα σημεία της πόλης. Υγιεινότερος και οικονομικότερος ο τρόπος μετακίνησης με τα πόδια ή με ποδήλατο.

ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

Έλαβαν μέρος οι Σύλλογοι ΓΑΣΚ, Αίας, δρομέων υγείας, φίλων ποδηλάτου, καρκινοπαθών, Γονέων και Κηδεμόνων «ΒηματίΖΩ», το κέντρο κοινωνικής στήριξης, ενώ υποστήριξαν οι διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Δρόσισαν μετά τον τερματισμό τους συμμετέχοντες η «Φάρμα Κουκάκη» μόνιμος χορηγός μας με υπέροχο κεφίρ φρούτων και η Ρένα Φωτακέλη – Κ. κς Π. Παυλίδης με εξαιρετικά βιταμινούχα νερά.

Οι αντιδήμαρχος πολιτισμού-πρόνοιας και δόμισης Δημήτριος Τσαντάκης και ο πρόεδρος του περιβαλλοντικού συλλόγου περιπατητών Χρήστος Ανδρεανίδης ευχαρίστησαν τους συμμετάσχοντες και ο δεύτερος αναφέρθηκε επιγραμματικώς στις ευεργετικές συνέπειες του βαδίσματος και της ποδηλασίας στην υγεία αλλά και την οικονομία αντλώντας το κεντρικό σύνθημα από την αφίσα του υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας για την εβδομάδα κινητικότητας «έξυπνη κινητικότητα – ισχυρή οικονομία».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Δεύτερη θητεία

Τέτοια εποχή πριν από πέντε χρόνια ανακοίνωνει την πρόθεση του να διεκδικήσει την δημαρχία στον δήμο Παιονίας ο Χρήστος Γκουντενούδης. […]