Ε. Κουτρουμπάκη και Ε.Αναγνωστάκη νέα μέλη της επιτροπής του πανελληνίου ποιητικού διαγωνισμού της «Τέχνης»

Πολιτισμός /

Δύο νέα μέλη συμπεριλαμβάνονται στην επιτροπή του πανελληνίου ποιητικού διαγωνισμού της «Τέχνης».

Πρόκειται γιά την φιλόλογο και συγγραφέα Εύη Κουτρουμπάκη και την φιλόλογο Εύα Αναγνωστάκη.

Η Εύη Κουτρουμπάκη γεννήθηκε στο Στρατώνι Χαλκιδικής. Ζη και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και είναι φιλόλογος στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα γιά τις σπουδές φύλου στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και σε προγράμματα συναρμογής του φύλου στην λογοτεχνία.
Κριτικά σημειώματά της γιά την λογοτεχνία καθώς και διηγήματα και άρθρα της είναι δημοσιευμένα στον Τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
Έχει γράψει τα βιβλία «Covidιακές μεταμορφώσεις» (εκδόσεις «Σαιξπηρικόν») και
«Το Τρίτο Πόδι» (εκδόσεις «Ενύπνιο»).

Η Εύα Αναγνωστάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982. Το Κιλκίς είναι ο τόπος όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν η μητέρα της, ο θείος της, οι ξαδέλφες και τα ανήψια της. Ο πατέρας της εργάσθηκε για χρόνια στην β΄ ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς, και η ίδια πέρασε πολλά Καλοκαίρια, Πάσχα και Χριστούγεννα στο χωριό τους, την Ξηρόβρυση.
Σπούδασε στο τμήμα φιλολογίας της φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (κατεύθυνση γλωσσολογίας) και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές τηςστην Λιλ της Γαλλίας. Από το 2009 έως το 2013 εργάσθηκε ως διδάσκουσα της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας στο σχολείο νέας ελληνικής γλώσσας του ΑΠΘ. Επίσης, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του βιβλίου δραστηριοτήτων «Ορίστε!», που κυκλοφορεί από το Ίδρυμα Νεοελληνικών Σπουδών. Από το 2012 έως σήμερα εργάζεται στον εκδοτικό οίκο «Brepols Publishers» στην επιμέλεια βιβλίων.
Η Εύα Αναγνωστάκη είναι ανηψιά του μεγάλου και αγαπημένου Έλληνα ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα