«Εστία» ρύπανσης εγκαταλελειμένο διαμέρισμα στην «καρδιά» του Κιλκίς

Γενικά /

Είναι εδώ και καιρό εγκαταλελειμένο χωρίς εκδήλωση ενδιαφέροντος για την τύχη του από το πουθενά. Για οποιονδήποτε μπορεί να είναι απλώς ένα…εγκαταλελειμένο διαμέρισμα.

Όμως για τους ενοίκους και τους επισκέπτες της πολυκατοικίας της οδού 25ης Μαρτίου21, στην «καρδιά» του Κιλκίς, καθώς και για περιστασιακώς διερχομένους έξω από την οικοδομή το εγκαταλελειμένο διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου είναι πλέον… «εστία» ρύπανσης!

Το έχουν αναγάγει σε τέτοια οι ρύποι όχι μόνο από τις συνέπειες της εγκατάλειψης σε τοίχους, επενδύσεις και εξωτερικές επιφάνειες αλλά και διαφόρων πτηνών, τα οποία βρήκαν …τον ιδανικό χώρο είτε για να «στήσουν» φωλιές είτε για να προστατευθούν από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με αναφορές αναγνωστών του «Μαχητή» το ήδη οξύ υπό ομαλές καιρικές συνθήκες πρόβλημα καθίσταται οξύτερο ακόμη και στην πρώτη…απλή βροχή (και το τελευταίο καιρό τέτοιες βροχές είναι συχνές), καθώς η ρύπανση επεκτείνεται στους τοίχους και εξωτερικούς χώρους όλων των διαμερισμάτων.

Υπήρξαν, μάλιστα, και φωνές, που «το πήγαν παραπέρα», λέγοντας ότι με τις ανοικτές πόρτες του, και παρά την εισαγγελική εντολή για απαγόρευση της εισόδου σ’ αυτό οποιουδήποτε εκτός εντελλομένων οργάνων, το διαμέρισμα μπορεί ευκόλως, εκτός από ρυπάνσεως, να αναχθεί και σε «εστία» μολύνσεων από την ασυδοσία κάποιων στην χρήση τέτοιων χώρων, χώρια που κατ’ αυτόν τον τρόπο ανακύπτουν και θέματα ασφαλείας.

«Τέτοια προβλήματα επιβάλλεται να αντιμετωπίζονται αμέσως, ώστε να επιλύονται εν τη γενέσει τους και να μην φτάνουν σε όξυνση, που τα καθιστά πιο περίπλοκα, καθιστώντας με την σειρά τους δύσκολη τη ζωή των υφισταμένων τις συνέπειές τους μέχρι να επιλυθούν» δήλωσε στο δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μ» γνώστης του συγκεκριμένου προβλήματος. Και πρόσθεσε:

«Όσον αφορά στην τύχη του διαμερίσματος, το θέμα μπορεί να πάρει καιρό. Έως τότε, όμως, οι ένοικοι δεν φταίνε σε τίποτε για να «τιμωρούνται» κατ’ αυτόν τον τρόπο, να τους γίνεται δηλαδή «ο βίος αβίωτος».

Γι’ αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες και τα αρμόδια όργανα ας πράξουν τα υπό του νόμου προβλεπόμενα ΑΜΕΣΩΣ. Δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής, είναι και θέμα υγείας αλλά και ασφάλειας με τις οποίες, ως γνωστόν, δεν «παίζει» κανείς».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στο δημοτικό συμβούλιο

«Ορθώς υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στο δημοτικό συμβούλιο, και όχι στα προεδρεία των φορέων του δήμου, των οποίων ήταν μέλη, […]