Ερωτηματολόγιο για τον σχεδιασμό βιώσιμης αστικής κινητικότητας θέτει ο δήμος Κιλκίς

Γενικά /

Δεκαήμερη παράταση σε ότι αφορά τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου του στρατηγικού σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας (Σ.Σ.Β.Α.Κ.) με προτάσεις, ιδέες και παρατηρήσεις πολιτών οι οποίες θα ενισχύσουν ποιοτικά το αστικό περιβάλλον του Κιλκίς, δίνει ο δήμος Κιλκίς.

Έτσι παρατείνει έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου στις 3 το μεσημέρι τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου και προσκαλεί τους πολίτες να αφιερώσουν λίγο από το χρόνο τους για να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο το οποίο και μπορούν να αναζητήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://goo.gl/forms/2oR3IKlt5FdzVCsB2.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμοι συμπολίτες,
Ο δήμος Κιλκίς σας προσκαλεί να αφιερώσετε δέκα λεπτά από το χρόνο σας, για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο και αφορά την πόλη μας το Κιλκίς, έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, και ώρα 15.00.

Παρακαλούμε θερμά να το προωθήσετε σε φίλους και συμπολίτες σας!

https://goo.gl/forms/2oR3IKlt5FdzVCsB2

Το παραπάνω ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται στο πλαίσια του «Στρατηγικού σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας, Σ.Β.Α.Κ» που εκπονεί ο δήμος Κιλκίς με στόχο παρεμβάσεις και έργα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του δήμου. Πρόκειται για ένα έργο, που θα επιλέξει και θα ιεραρχήσει έργα και παρεμβάσεις με βάση τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας.

Η δημοτική αρχή, στην προσπάθεια της να καταστήσει συμμέτοχους τους πολίτες και τους φορείς στις διαδικασίες σχεδιασμού, οργάνωσε κύκλο διαβουλεύσεων πάνω στο θέμα της βιώσιμης αστικής κινητικότητας στοχεύοντας σε ολοκληρωμένες δράσεις και έργα που θα προκύψουν με δημοκρατικές διαδικασίες μέσα από τη συνεννόηση δήμου- φορέων- πολιτών.

Το Σ.Β.Α.Κ. είναι ένα στρατηγικό σχέδιο, που δημιουργείται με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες κινητικότητας των ανθρώπων και των επιχειρήσεων στις πόλεις και την περιφέρειά τους, παρέχοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ένα Σ.Β.Α.Κ. καταλήγει στις δράσεις και τα έργα που επιδιώκουν να εφαρμόσουν οι δήμοι, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος αστικών μετακινήσεων.

Στοιχείο καινοτομίας των Σ.Β.Α.Κ. είναι η εμπλοκή των πολιτών στον σχεδιασμό. Οι πολίτες καταθέτουν τις απόψεις, τις ιδέες και τις προτάσεις τους, συμμετέχοντας στον σχεδιασμό ήδη από τα πρώτα βήματά του.

Το Σ.Β.Α.Κ. του δήμου Κιλκίς θα προσδιορίσει τις προτεραιότητες στους τομείς συγκοινωνιακού, κυκλοφοριακού και πολεοδομικού σχεδιασμού, με βάση τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας και θα επιλέξει έργα και παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων προτείνοντας την ιεράρχηση και τον προγραμματισμό τους.

Τα έργα και οι παρεμβάσεις θα επηρεάσουν πτυχές της καθημερινότητας των πολιτών.

Είναι, συνεπώς, σημαντικό να γνωρίζουν και να έχουν λόγο στις αποφάσεις αυτές!

Με βάση τα παραπάνω, σας ζητείται να εκτιμήσετε σύμφωνα με την προσωπική σας εμπειρία το αντίκτυπο που πιστεύετε ότι θα έχει το κάθε μέτρο εάν εφαρμοζόταν στην πόλη μας, το Κιλκίς!

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ατυχής επιλογή

Κάθε έκθεση εικαστικού ή ιστορικού ή λαογραφικού ή γενικώς πολιτιστικού περιεχομένου δεν είναι έκθεση προϊόντων του πρωτογενούς ή του δευτερογενούς […]