Ερωτηματικά για τον διαγωνισμό του φεστιβάλ κουκλοθεάτρου Κιλκίς

Πολιτική /

Την αντίδραση της δημοτικής αρχής Κιλκίς προκάλεσε κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 4.6.18 παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παύλου Τονικίδη, με την οποία ζήτησε στοιχεία για το θέμα του διαγωνισμού ανάθεσης της διοργάνωσης του φετινού διεθνούς φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας Κιλκίς, όσον αφορά στο σκέλος της ξενοδοχειακής υποστήριξης.

Ο κ.Τονικίδης υποστήριξε ότι ο διαγωνισμός, για τον οποίο διατίθεται κονδύλιο 74.400 ευρώ (60.000 ευρώ συν 14.400 ΦΠΑ), κηρύχθηκε άγονος και ζήτησε να μάθει το γιατί, αποκαλύπτοντας τα ονόματα των δύο ενδιαφερομένων (θανάση Ντέμκο – Φοίβου Χατζηβασιλείου), για τους οποίους ανέφερε ότι κατέθεσαν πλήρες βιογραφικό σημείωμα.

Επί πλέον έθεσε το ερώτημα, αν η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με ενδεχόμενη σχέση του ενός εκ των δύο ενδιαφερομένων με έμμισθο υπάλληλο του δήμου.

Απαντώντας, ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης ανέφερε, ότι η μελέτη για την διοργάνωση τέθηκε υπ΄όψιν της ειδικής επιτροπής του διαγωνισμού, η οποία απέρριψε τις δύο προτάσεις, επειδή, όπως υποστήριξε, επεσήμανε κάποιες παρατυπίες και τις παρέπεμψε στην οικονομική επιτροπή αλλά δεν κήρυξε άγονο τον διαγωνισμό όπως υποστήριξε ο κ.Τονικίδης.

Ανεξαρτήτως, αποφάσεως, οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν ένσταση, η οποία θα εκδικασθεί από την αντίστοιχη επιτροπή.

Στο θέμα παρενέβη και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Δημήτρης Τσαντάκης, ο οποίος δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εν λόγω διαδικασία, και κατόπιν οι προτάσεις θα τεθούν εκ νέου υπ’ όψιν της οικονομικής επιτροπής.

Συγχρόνως επέκρινε την επιλογή του κ.Τονικίδη να αναφερθεί ονομαστικώς στους ενδιαφερομένους, από την στιγμή που δεν προέκυψε θέμα κήρυξης του διαγωνισμού ως άγονου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ένας ρόλος διαφορετικός

Την ημέρα νύχτα έχει κάνει ο Θέμης Ανθρακίδης, ώστε να έχει επαφές με τους πολίτες του Κιλκίς, προκειμένου να ενημερώνεται […]

Ένας …«φανερός δείπνος»

Ολοένα και πληθαίνουν οι διεργασίες, συναντήσεις και συζητήσεις μεταξύ των προσώπων, που προέρχονται από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, και […]