«Παίρνει μπρος» το έργο της υδροδότησης Πολυκάστρου και Αξιούπολης από το Πάικο

Γενικά /

Με απόφαση του υπουργού εσωτερικών κ. Χαρίτση, εντάσσεται το έργο «Υδροδότηση πρώην δήμων Πολυκάστρου – Αξιούπολης από πηγές Πάικου» στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης», στο πλαίσιο της πρόσκλησης I του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», η επικαιροποιημένη μελέτη που εκπόνησε ο δήμος και η ΔΕΥΑ Παιονίας εγκρίθηκε και βαίνει προς χρηματοδότηση με το ποσό των 3.000.000 ευρώ.

Πλέον και αφού έχει ολοκληρωθεί ήδη η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, το έργο της μεταφοράς νερού από το Πάικο στο Πολύκαστρο μπαίνει στην τελική του ευθεία.

«Η δημοτική αρχή Παιονίας θα προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου αυτού αφού πρώτα έρθει σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία της Κάρπης έπειτα από δημόσια διαβούλευση, σύμφωνα με την δέσμευση του δημάρχου η οποία είχε γίνει στο δημοτικό συμβούλιο», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, που καταλήγει ως εξής:

«….Η μεταφορά νερού από τις πηγές Παίκου θα επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολούσε την περιοχή μας με την βελτίωση τόσο της ποσότητας όσο και της ποιότητας του πόσιμου νερού για τους δημότες μας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Δείχνει να «το έχει»

Βεβαίως, είναι πολύ νωρίς ακόμη για οποιαδήποτε εκτίμηση ή σχηματισμό «εικόνας». Πάντως, μέχρι στιγμής, ο Θεμιστοκλής Κοσμίδης, ο Θέμις του […]

Απαράδεκτη «σύγχυση»

Υφίσταται μία σεβαστή απόσταση μεταξύ των εννοιών «χοτ σποτ» και κέντρου φιλοξενίας. Το πρώτο σημαίνει χώρο παραμονής έως την εξακρίβωση […]