Εργαστήριο για τον αλκοολισμό από μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς

Εκπαίδευση /

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς συμμετείχαν σε ομάδα συζήτησης, στο πλαίσιο του έργου Erasmus+ με τίτλο CUT! και θέμα τη χρήση, κατάχρηση και εθισμό στο αλκοόλ από εφήβους, το οποίο υλοποιεί η Επιμορφωτική Κιλκίς. Τη συζήτηση συντόνισαν οι υπεύθυνοι του προγράμματος από την Επιμορφωτική Κιλκίς. Συγκεκριμένα συμμετείχαν 2 ομάδες των 7 μαθητών και 2 εκπαιδευτικοί.

Στόχος είναι η δημιουργία τριών βίντεο, τα οποία στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών αναφορικά με το ζήτημα της χρήσης, κατάχρησης και εθισμού στο αλκοόλ. Κατά τη διάρκεια των συνεδριών οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν την άποψή τους σχετικά με το θέμα που πραγματεύεται το έργο. Κάθε ομάδα ανέλαβε να αναλύσει μέσα από συζήτηση τα στοιχεία του βίντεο στα οποία θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση, λεπτομέρειες που αφορούν στη δημιουργία του καθώς και το σενάριό τους.

Οι μαθητές ασχολήθηκαν με το πρώτο και δεύτερο βίντεο, που θα έχουν ως θέμα την παρουσίαση του προβλήματος, καθώς και τους παράγοντες κινδύνου και συμπεριφοράς που μπορούν να οδηγήσουν σε χρήση και κατάχρηση αλκοόλ, μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων που το βίωσαν.

Τα συμπεράσματα καταγράφηκαν και θα ληφθούν υπόψη για τη δημιουργία των παραπάνω βίντεο.

Στην επόμενη φάση αναμένεται να υλοποιηθούν εργαστήρια με 4 ακόμα ομάδες με τη συμμετοχή γονέων και παιδιών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι άνεργοι επιτυχόντες του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας καλούνται να επιλέξουν πάροχο κατάρτισης

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ ΜΕΠΕ-ΚΔΒΜ πιστοποιημένος πάροχος κατάρτισης των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, ενημερώνει τους επιτυχόντες της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω […]