Έργα ύψους 5.800.000 ευρώ στο δήμο Κιλκίς εξήγγειλε ο ΥΠΕΣ Παναγιώτης Θεοδωρικάκος (Βίντεο)

Ειδήσεις Video /

Έργα ύδρευσης και αντιπλημμυρικά στο Κιλκίς, συνολικού προϋπολογισμού 5.800.000 ευρώ εξήγγειλε ο υπουργός εσωτερικών Παναγιώτης (Τάκης) Θεοδωρικάκος κατά την διάρκεια των συναντήσεών του με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Κιλκίς ως εκπροσώπου της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις εορτασμού της 107ης επετείου της επικής μάχης και απελευθέρωσης του Κιλκίς.

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» μεταφέρονται τρία σημαντικά έργα που εκσυγχρονίζουν τις υποδομές στο υδροδοτικό δίκτυο, διασφαλίζουν την ποιότητα και επάρκεια του νερού και βελτιώνουν τις λειτουργίες του βιολογικού καθαρισμού.

Ο υπουργός εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος στη χθεσινή συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κιλκίς, μετά το πέρας του προγράμματος εορτασμού των «Ελευθερίων», ανακοίνωσε ότι διασφαλίζεται πίστωση 5.800.000 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση των έργων αναβάθμισης ηλεκτρομηχανολογικού (Η/Μ) εξοπλισμού αντλιοστασίων λυμάτων Κιλκίς και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος με τη μέθοδο του συμψηφισμού, κατασκευής αγωγών ομβρίων αντιπλημμυρικής προστασίας Κιλκίς και κατασκευής διυλιστηρίου στο δήμο Κιλκίς, υποδομές για τις οποίες η ΔΕΥΑ Κιλκίς διαθέτει μελετητική ωριμότητα. Τα συγκεκριμένα έργα είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» ελλείψει κονδυλίων όμως μεταφέρονται στο νέο πρόγραμμα που διασυνδέει το Υπουργείο Εσωτερικών με τους Δήμους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος κατέστησε σαφές ότι στο «Αντώνης Τρίτσης» θα ενταχθούν και τα νέα έργα που σχεδιάζει η ΔΕΥΑΚ αναφορικά με την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης από αμίαντο σε ένα μεγάλο σύνολο περιφερειακών οικισμών του δήμου Κιλκίς τονίζοντας χαρακτηριστικά την πολιτική του βούληση να επιλυθούν χρόνια ζητήματα ύδρευσης όσα χρήματα κι αν απαιτηθούν για το σκοπό αυτό.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο παρουσιάζεται την ερχόμενη Τετάρτη 1η Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός εσωτερικών σημείωσε ότι θα υπηρετήσει σύγχρονες ανάγκες της Αυτοδιοίκησης όπως η ασφάλεια, η δημόσια υγεία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η πολιτική προστασία και συμπλήρωσε ότι υπολογίζει στη στενή συνεργασία με τους Δημάρχους για την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων του προγράμματος.

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης καλωσόρισε τον υψηλό επισκέπτη του δήμου Κιλκίς με επαινετικά λόγια για τις βελτιωτικές μεταβολές του «Κλεισθένη» που επέτρεψαν την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ, για τον αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης της δημόσιας διοίκησης την περίοδο της υγειονομικής κρίσης του Covid -19 όπως και για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που επιχειρεί η κυβέρνηση. Ενεχείρισε, επιπροσθέτως, υπόμνημα στον κ. Θεοδωρικάκο με προτάσεις του Δήμου Κιλκίς για θέματα που άπτονται των διοικητικών του αρμοδιοτήτων και επηρεάζουν τις δημοτικές λειτουργίες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υφυπουργοί ψηφιακής διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, υφυπουργός εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαίδης, οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Με την ευκαιρία της τιμητικής επίσκεψης στο δημαρχείο και του εορτασμού της 107ης επετείου της ιστορικής μάχης του Κιλκίς ο κ. Κυριακίδης επέδωσε στον υπουργό εσωτερικών λεύκωμα για τα εκατό χρόνια ιστορίας του Κιλκίς.

Όσον αφορά στον δήμο Παιονίας ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε, ότι επίκειται η εγκατάστασης ηλεκτροφωτισμού στο δημοτικό στάδιο Πολυκάστρου και τοποθέτηση ελαστικού τάπητα («ταρτάν») στον περιφεριακό στίβο και τα σκάμματά του, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, ένα έργο το οποίο ήδη έχει εγκριθεί.

Επίσης, ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις γιά συγκεκριμένα έργα, που να πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Περισσότερα

Αντίδραση Σ.Καζαντζίδη, Λ.Παζαρτζικλή και Λ.Αναστασιάδου στην προοπτική απογύμνωσης από το Στρατό

Τα περί μετεγκαταστάσεως το πολυεθνικού κέντρου εκπαίδευσης επιχειρήσεων υποστήριξης της ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) εξακολουθούν να πλανώνται στο «στερέωμα» των φημών, χωρίς […]

Aθώος μέσω του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια δηλώνει εμμέσως ο αστυνομικός διευθυντής του Κιλκίς

Στο επίκεντρο του εθνικού ενδιαφέροντος κινείται η υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, λαθραίων τσιγάρων, διαβατηρίων και αναζήτησης χρυσού που συγκλονίζει με κατηγορουμένους την […]

Δείτε ακόμα

«Άλλοι, όχι ο ….Τζακάς»

Τον δεύτερο ρόλο φαίνεται, ότι συνεχίζει ουσιαστικώς να επιλέγει η δημοτική αρχή Παιονίας σε ό,τι αφορά στις αντιδράσεις-αντιρρήσεις αναφορικά με […]

Καμμία αύξηση

Για τους κινδύνους, που ελλοχεύουν γιά πρόκληση ατυχήματος ή δυστυχήματος εξ αιτίας της ρύθμισης στον κόμβο Πολυκάστρου από την κατασκευή […]

Βαίνει ταχέως

Ανάμεσα στις τρεις περιπτώσεις γιά τις οποίες υποχρεώθηκε ουσιαστικώς να δώσει διευκρινήσεις ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης διαδεχόμενος στο βήμα […]

Αυτό που έπρεπε να γίνει

Είναι λογικό, ότι η πρόσφατη υπόθεση γιά την εμπλοκή του τόπου μας και ανθρώπων του σε μιάν υπόθεση «σύστασης εγκληματικής […]