Ένα ερευνητικό εργαστήριο – πρότυπο στις εγκαταστάσεις της ΑΛΟΥΜΥΛ (Βίντεο-Φώτο)

Ειδήσεις Video /

Κλιμάκιο της ΝΔ, με επικεφαλής την βουλεύτρια Κοζάνης Παρασκευή Βρυζίδου, πραγματοποίησε επίσκεψη στον νομό την Παρασκευή 10.9.21.

Μεταξύ άλλων η κ.Βρυζίδου επισκέφθηκε, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής εκλογικής περιφερείας (ΔΕΕΠ) Κιλκίς Μηνά Παπαδόπουλο ΔΕΕΠ Κιλκίς, και το ερευνητικό εργαστήριο CARBON FIBER TECHNOLOGIES (CFT) της ΑΛΟΥΜΥΛ, το οποίο λειτουργεί σε τμήμα των κτιριακών εγκαταστάσεων της εγκαταστημένης εδώ και δεκαετίες στην αυτοδιοικούμενη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Κιλκίς, στο Σταυροχώρι, μεγάλης εξωστρεφούς βιομηχανίας της ΑΛΟΥΜΥΛ, ως θυγατρική της επιχείρηση ουσιαστικώς από το 2016.

Ένα πρότυπο γιά τα δεδομένα της Πατρίδας μας ερευνητικό εργαστήριο το οποίο σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το αντίστοιχο της Κρήτης εξειδικεύεται στην έρευνα κατασκευής από ανθρακονήματα κυρίως και άλλα υλικά υψηλής τεχνολογίας σκελετούς για μη επανδρωμένα σκάφη (drones), οχήματα (γιά χρήση σε φόρμουλα ένα), ποδήλατα και άλλα, τα οποία αποτελούν κομμάτι του κυρίως προγράμματος γιά την κατασκευή.

Ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο, όπως τόνισαν υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας κατά την λιτή παρουσίαση των πεπραγμένων της εταιρείας στους επισκέπτες του εργαστηρίου, το οποίο «έχει αποδώσει ήδη καρπούς», με την κατασκευή ενός δοκιμασμένου σε πραγματικές συνθήκες μη επανδρωμένου αεροσκάφους, έπεται και η παρουσίαση ενός ακόμη, όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Γιώργος Παπαδόπουλος.

Το πρόγραμμα, όπως συνέχισε, εκτελείται σε συνεργασία με το υπουργείο εθνικής άμυνας από το οποίο και θα λάβει σχετική πιστοποίηση σε ότι αφορά τα θέματα ασφάλειας για τους χώρους διεξαγωγής των εργαστηριακών ερευνών – κατασκευών ,αλλά και ως προς τις πληροφορίες που τις αφορούν, καθώς το όλο πρόγραμμα χρηματοδοτείται από πόρους που λαμβάνουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και ίδιους πόρους της ΑΛΟΥΜΥΛ.

Σίγουρα μία πρωτοποριακή επιχειρηματική δραστηριότητα, που «σκοντάφτει» όπως τόνισε ο κ. Διαμαντόπουλος στα προβλήματα που αφορούν «στην εξεύρεση προσωπικού επιστημονικού αλλά και εργατικού».

Ένα ευρύτερο πρόβλημα, όπως τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εγκαταστάσεις του «Μαχητή» η κ. Βρυζίδου, για την αντιμετώπιση του οποίου σύντομα η κυβέρνηση θα εξαγγείλει την εφαρμογή συγκεκριμένων κινήσεων, προκειμένου να ανακόψει την φυγή επιστημόνων στο εξωτερικό, παράλληλα να βοηθήσει στον επαναπατρισμό άλλων και τέλος να ενισχύσει με τις απαραίτητη εκπαίδευση-κατάρτιση όσων επιθυμούν να εισέλθουν στον τομέα της εργασίας σε μονάδες παραγωγής.

Κατά τα λοιπά η κ. Βρυζίδου δήλωσε ενθουσιασμένη από την επίσκεψη της στις εγκαταστάσεις CFT και κυρίως για την ενημέρωση της οποίας έτυχε παρά τους περιορισμούς που επέβαλε η παρουσία της σε εργαστηριακή περιοχή, καθώς πέραν των άλλων μετέχει ως μέλος και στην ειδική μόνιμη επιτροπή έρευνας και τεχνολογίας της Βουλής των Ελλήνων.

Περισσότερα

Μ.Ξενογιαννακοπούλου: «Εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η επιστροφή του εργασιακού μεσαίωνα»

Συνέντευξη τύπου της βουλεύτριας και τομεάρχισσας Εργασίας της ΚΟ του Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία και πρώην υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα […]

Δείτε ακόμα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Α όμιλος ΕΠΣΚ 2021-22

1η/12η αγωνιστική ημέρα Καστανιές-Μ.Στέρνα Αλέξανδρος Κιλκίς-Χέρσο Ξηρόβρυση-Κεντρικό Δοϊράνη-Ευκαρπία Μαυρονέρι-Βαπτιστής Δεν αγωνίζεται το Κοιλάδι 2η/13η αγωνιστική ημέρα Μ.Στέρνα-Αλέξανδρος Κιλκίς Χέρσο-Καστανιές Ευκαρπία-Ξηρόβρυση […]

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Β όμιλος ΕΠΣΚ 2021-22

1η/12η αγωνιστική ημέρα Π.Γυναικόκαστρο-Τούμπα Χορήγι-Α.Πέτρος Βαλτοτόπι-ΑΟΚ Πολυκάστρου Πολύπετρο-Μ.Λειβάδια Πευκόδασος-Αξιούπολη Δεν αγωνίζεται η Γρίβα 2η/13η αγωνιστική ημέρα Τούμπα-Χορήγι Α.Πέτρος-Π.Γυναικόκαστρο Μ.Λειβάδια-Βαλτοτόπι Αξιούπολη-Γρίβα […]