Επιτυχία σημείωσαν τα διαδικτυακά σεμινάρια του «Νηρέα» γιά γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας

Κοινωνία /

Από το κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας περιφερειακής ενότητας Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

«Το κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων & προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας περιφερειακής ενότητας Κιλκίς «Νηρέας» γιά πρώτη φορά φέτος υλοποίησε διαδικτυακά σεμινάρια γιά γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας με τίτλο «Μεγαλώνοντας καλύτερα μαζί».

Συγκροτήθηκαν δύο ομάδες γονιών, στις οποίες συμμετέσχον συνολικώς 16 γονείς. Οι συναντήσεις, διάρκειας 18 ωρών, ξεκίνησαν τον Ιανουάριο και ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο του 2021.

Οι γονείς δήλωσαν, ότι στις συναντήσεις ένιωσαν ελπίδα, αισιοδοξία, συγκίνηση, κουράγιο, δύναμη, υποστήριξη, ενδυνάμωση, φροντίδα, ενσυναίσθηση. Επίσης μας είπαν: «Ένιωσα ότι δεν είναι μόνη», «μπόρεσα να επικοινωνήσω», «πήρα πολλά εφόδια», «βρήκα έμπρακτες λύσεις», «κατάλαβα ότι κανείς δεν είναι τέλειος», «αφιέρωσα χρόνο στον εαυτό μου», «προσπαθώ να ακούω περισσότερο τα παιδιά μου», «μου έδωσε τις γνώσεις και τα σωστά ερεθίσματα για την αντιμετώπιση διάφορων θεμάτων».

Από τα ερωτηματολόγια αξιολόγησης φάνηκε ότι στην πλειοψηφία τους οι συμμετασχόντες βρήκαν το σεμινάριο πολύ ικανοποιητικό, οι προσδοκίες τους ικανοποιήθηκαν, εμπλουτίστηκαν οι γνώσεις τους, ήταν χρήσιμο για την ενίσχυση του γονεϊκού τους ρόλου, βοήθησε στην βελτίωση της θετικής αλληλεπίδρασης τους με τα άλλα μέλη της οικογένειάς τους και τους άρεσε η αλληλεπίδραση, το καλό κλίμα και το υλικό του σεμιναρίου».

Περισσότερα

Αποστολή κλιμακίου βοήθειας από ποντιακά σωματεία του δήμου Παιονίας προς τους σεισμοπαθείς Θεσσαλίας

Τα ποντιακά σωματεία του δήμου Παιονίας, και πιο συγκεκριμένα ο σύλλογος Ποντίων Αξιούπολης «Οι Τραντέλλενες», ο Ποντιακός σύλλογος Ποντοηράκλειας «Διγενής […]

Δείτε ακόμα