Επιτυχές «βάπτισμα» των παγκορασίδων γυμναστριών της «Ολυμπιακής Φλόγας» Κιλκίς

Αθλητισμός /

Με απόλυτη επιτυχία «έκλεισε» η αγωνιστική περίοδος γιά την ομάδα της «Ολυμπιακής Φλόγας» Κιλκίς, με τους αγώνες της τελικής φάσης των διασυλλογικών πρωταθλημάτων ενοργάνου γυμναστικής παγκορασίδων, που διεξήχθησαν το σαββατοκύριακο 4 και 5.6.22, στο κλειστό γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης.

Η ομάδα από το Κιλκίς κατέλαβε την τρίτη θέση στο σύνθετο ομαδικό, με τις αθλήτριες Ευφροσύνη Κυριακίδου, Θεοδώρα Σβέρκου, Ιωάννα Ξυγαλατά, Αφροδίτη Κουρλιού και Σταυρούλα Μπαμπλέκη να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Επιπροσθέτως στο σύνθετο ατομικό κατέλαβε την δεύτερη θέση η Ιωάννα Ξυγαλατά, με την πρώτη στις ασκήσεις εδάφους, την δεύτερη στο μονόζυγο και την τρίτη θεση στην δοκό.

Την τρίτη θέση στο ατομικό κατέλαβε η Ευφροσύνη Κυριακίδου, που κατετάγη, επίσης, δεύτερη στο έδαφος και την τρίτη στο μονόζυγο.

Συγκεκριμένα την έκτη θέση στο άλμα κατέλαβε η Αφροδίτη Κουρλιού, την πέμπτη θέση στο μονόζυγο η Θεοδώρα Σβέρκου ενώ η μικρή Σταυρούλα Μπαμπλέκη κατέκτησε την πέμπτη θέση στο άλμα και την έβδομη στην δοκό ισορροπίας.

Θέσεις στην οκτάδα κατέλαβαν όλες οι αθλήτριες στα επί μέρους όργανα.

Ο προπονητής Ευστάθιος Πορφυρίδης δήλωσε: «Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των αθλητριών, που έκαναν την αρχή και πήραν το «βάπτισμα του πυρός» με επιτυχία. Το «κομμάτι» του πρωταθλητισμού είναι δύσκολο, σκληρό και απαιτητικό σε κάθε άθλημα, αλλά ένα παραπάνω στην γυμναστική όπου η εξειδίκευση ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία.

Εύχομαι στις αθλήτριες, σε αυτές, που αγωνίσθηκαν, αλλά και σε αυτές που ακολουθούν, να έχουν υγεία, δύναμη και θέληση να συνεχίσουν να ταξιδεύουν στον δύσκολο δρόμο της αγωνιστικής γυμναστικής».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα