Επίτιμος δημότης Γρεβενών ο σπηλαιοφύλακας Βασίλης Μακρίδης

Κοινωνία /

Ιδιαίτερη τιμή περιποιεί στον δήμο Κιλκίς η ανακήρυξη του Κιλκισιώτη δημοτικού υπαλλήλου Βασίλη Μακρίδη ως επίτιμου δημότη Γρεβενών για την μεγάλη συνεισφορά του στην ανάδειξη των σπηλαίων της εκεί περιοχής.

Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Γρεβενών κατά την συνεδρίασή του της Τετάρτης 5.9.18 ο Βασίλης Μακρίδης και ο Νικόλαος Μπαχαρίδης αναγορεύθηκαν επίτιμοι δημότες του δήμου Γρεβενών.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι ο δήμος Γρεβενών αναγνωρίζει την πολυετή εθελοντική προσφορά τους στις έρευνες για την ανάδειξη παλαιοντολογικών ευρημάτων που φιλοξενούνται στο μουσείο φυσικής Ιστορίας Μηλιάς, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες στον κόσμο.

Ο Βασίλης Μακρίδης εργάζεται ως φύλακας στο σπήλαιο του δήμου Κιλκίς από το 1986.

Είναι μέλος της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρίας ενώ από το 1990 συνεργάζεται εθελοντικά με την επιστημονική ομάδα του τμήματος γεωλογίας του Α.Π.Θ. σε παλαιοντολογικές ανασκαφές που πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας γεωλογίας – παλαιοντολογίας Ευαγγελίας Τσουκαλά.

Αποτελεί παράδειγμα δημοτικού υπαλλήλου προς μίμησιν και στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται συστηματικά με τις παλαιοντολογικές ανασκαφές.

«Θερμά συγχαρητήρια στον άξιο εκπρόσωπο του δήμου Κιλκίς Βασίλη Μακρίδη και ευχές για ακόμη πιο λαμπρή συνέχεια» τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα