Αυτό που επιτάσσει το πολιτικό ήθος

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

«Αφήστε τον κ. Φράγκο δεν ξέρει τί του γίνεται» δήλωσε ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης σε τηλεοπτική του παρέμβαση γιά το θέμα της επιβολής τέλους ταφής δέκα ευρώ ανά οικογενειακή μερίδα στον δήμο Παιονίας, αναφερόμενος σε πρωγενέστερη τοποθέτηση του ίδιου νωρίτερα, σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας με την ιδιότητα του αντιδημάρχου οικονομικών.

Ένας πολύ «σκληρός» χαρακτηρισμός, που ωστόσο δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει προκαλέσει και τις ανάλογες αντιδράσεις από μέρους των δύο πρωταγωνιστών της υπόθεσης.

Και τούτο, διότι, εάν ο δήμαρχος Παιονίας εκτιμά, ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει με τον αντιδήμαρχο και δεν οφείλεται σε φραστική του παραδρομή, οφείλει να τον απαλλάξει των καθηκόντων του, ο δε κ. Φράγκος θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί, εάν πιστεύει ότι ο εν λόγω χαρακτηρισμός δεν τον αντιπροσωπεύει.

Αυτό άλλωστε επιτάσσει το πολιτικό ήθος γιά το οποίο συχνά-πυκνά κάνει αναφορές ο κ. Φράγκος στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας, αναφερόμενος σε «αντιδεοντολογικές» συμπεριφορές συναδέλφων της μειοψηφίας.