Την 71η ταξιαρχία «Πόντος» επισκέφθηκε ο Κ.Μητσοτάκης

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 71η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ

Οι εγκαταστάσεις της 71ης αερμεταφερόμενης ταξιαρχίας ο «Πόντος» που εδρεύει στην Νέα Σάντα ήταν ο πρώτος προορισμός της σημερινής περιοδείας στο Κιλκίς του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχθηκαν στην είσοδο του στρατοπέδου ο διοικητής της ταξιαρχίας ταξίαρχος Πάρις Καπραβέλος μαζί με τον βουλευτή του Κιλκίς Γεώργιο Γεωργαντά τον τοπικό αντιδήμαρχο Άκη Πιπερίδη και ωρισμένα πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί απο τον κ. Καπραβέλο για την αποστολή και τις επιχειρησιακές δυνατότητες της μονάδας.

Λίγο πριν αναχωρήσει απο την έδρα της ταξιαρχίας ο κ. Μητσοτάκης με δήλωση του αναφέρθηκε στις «μεγάλες επιχειρησιακές δυνατότητες το υψηλό φρόνιμα του στελεχιακού της δυναμικού που διαπίστωσε απο μέρους μιας μονάδος που αποτελεί την αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων στο θέμα της εθνικής κυριαρχίας».

Παράλληλα εξέφρασε της ευχαριστίες του στο προσωπικό της διότι «επιτελούν την αποστολή τους στο ακλεραιο, ενώ παράλληλα είναι κοντά και στις τοπικές κοινωνίες επιτελώντας σημαντικό κοινωνικό έργο».

Τέλος αναφέρθηκε «στην σημασία της μονάδος σε ότι αφορά την διασύνδεση της με τους λοιπούς στρατούς των χωρών της Ευρωπαϊκής ένωσης», τονίζοντας παράλληλα οτι έχει να συνεισφέρει στην προοπτική δημιουργίας της κοινής Ευρωπαϊκής άμυνας, που προωθείται πολιτικά».