Ο πρέσβης των ΗΠΑ επισκέφθηκε το εργοτάξιο του ΤΑΡ στα Θεοδόσια

Οικονομία /

Ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt, επισκέφθηκε την Πέμπτη 29 Ιουνίου ένα από τα εργοτάξια του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG) που βρίσκεται στην περιοχή των Θεοδοσίων, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Βόρειο Ελλάδα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του TAP.
ΤΑΡ ΠΡΕΣΒΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ
Ξεναγήθηκε στα έργα από ομάδα στελεχών του ΤΑΡ και της εργολήπτριας κοινοπραξίας Bonatti-J&P ΑΒΑΞ και παρακολούθησε από κοντά διαφορετικά στάδια της κατασκευής του αγωγού, όπως:

– τοποθέτηση των σωληναγωγών σε σειρά

– εκσκαφή και διάνοιξη τάφρου

– καταβίβαση του αγωγού στην τάφρο

– επικάλυψη με χώμα

ΤΑΡ ΠΡΕΣΒΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΟλοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο πρέσβης δήλωσε βαθιά εντυπωσιασμένος με την ταχύτητα και την ποιότητα της κατασκευής, αλλά και την έμφαση που δίδεται στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ τόνισε τη μεγάλη σημασία του έργου για την οποία όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι:

«Είναι τρομερά εντυπωσιακή η τεχνολογία που χρησιμοποιείται, η τόλμη του όλου έργου, η αξία των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται, η ποιότητα της δουλειάς που γίνεται. Εύχομαι όλοι στην Αθήνα να μπορούσαν να τα δουν όλα αυτά από κοντά, γιατί πιστεύω ότι θα ήταν πολύ υπερήφανοι για το έργο στο οποίο συμμετέχει η Ελλάδα συμβάλλοντας στην επίτευξή του».