Μεστή βιωμάτων και εμπειριών γιά τους μαθητές η ημερήσια εκδρομή του 1ου γυμνασίου Κιλκίς

Εκπαίδευση /

Ημερήσια εκδρομή στο αρχαίο Δίον και στο γραφικό Λιτόχωρο πραγματοποίησε την Παρασκευή 13.5.22 το 1ο γυμνάσιο Κιλκίς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

“… Η πρώτη στάση μας ήταν το αρχαιολογικό πάρκο του Δίον, ένας μοναδικός πολιτιστικός και περιβαλλοντικός θησαυρός. Εκεί μας περίμεναν οι ξεναγοί, γιά να μας συνοδεύσουν στην περιήγησή μας και να “ζωντανέψουν” με τις περιγραφές και τις διηγήσεις τους το ιστορικό παρελθόν της περιοχής. Οι μαθητές μας εντυπωσιάσθηκαν ιδιαιτέρως από τις Θέρμες με τα πανέμορφα ψηφιδωτά στα δάπεδα, την έπαυλη του Διονύσου και, φυσικά, το ιερό του Δία.

Το πρόγραμμά μας συνεχίσθηκε με την επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο, στο Δίον. Ανεκτίμητης αξίας αγάλματα και άλλα ευρήματα, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, παρουσιάζονται στο μουσείο σε ενότητες αντίστοιχες με το χώρο ανεύρεσής τους.

Αυτό, που κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών, ήταν η «υδραυλίς», ένα από τα αρχαιότερα γνωστά μουσικά όργανα του 1ου π.Χ. αιώνα, καθώς και η εκπαιδευτική έκθεση με θέμα « Η καθημερινή ζωή στο αρχαίο Δίον».

Τελευταία στάση της διαδρομής μας ήταν το Λιτόχωρο, ένα πανέμορφο χωριό στους πρόποδες του Ολύμπου. Εκεί είχαμε ελεύθερο χρόνο γιά φαγητό και διασκέδαση.

Είδαμε και μάθαμε πολλά κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας, “γεμίσαμε” από παραστάσεις και εικόνες, αλλά, κυρίως, ανανεωθήκαμε ψυχολογικά, κάτι που τόσο είχαμε ανάγκη μετά τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας και του εγκλεισμού.

Ήταν ο καλύτερος επίλογος μιάς δύσκολης σχολικής χρονιάς”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα