Και επισήμως ο δήμος Παιονίας ζήτησε την παραχώρηση της χρήσης ιδιοκτησιών του Στρατού (ΤΕΘΑ)

Γενικά /

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Στην τελική ευθεία οδεύει, σύμφωνα με όσα ενημερωτικώς ανέφερε ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης ενώπιον των μελών του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας, κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης 17.11.21, για το πλέγμα των διαδικασιών, τα οποία αφορούν στην εκτέλεση του έργου ανάπλασης της πλατείας 28ης Οκτωβρίου στην έδρα του δήμου Παιονίας, την πόλη του Πολυκάστρου.

Μία πλατεία, η κυριότητα της οποίας ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), και της οποίας η επικείμενη ανάπλαση ευρίσκεται, σε ό,τι αφορά στο κατασκευαστικό σκέλος, στον προσυμβατικό έλεγχο της σχετικής σύμβασης, η οποία έχει υπογραφεί με την ανάδοχο εταιρεία, όπως δήλωσε ο κ.Σιωνίδης, ενημερώνοντας παράλληλα τους συμβούλους γιά την συνάντηση του με την διοίκηση του ΤΕΘΑ και την διευθέτηση των όρων, που αφορούν στην παραχώρηση στον δήμο της χρήσης της εν λόγω ιδιοκτησίας, με κυρίαρχο το θέμα του ορισμού μισθώματος με βάση την εμπορική αξία του ακινήτου, και όχι την δυσανάλογα ακριβότερη αντικειμενική του αξία.

Δύο τομείς σε σχέση με την πορεία εκτέλεσης του έργου ανάπλασης, οι οποίοι μπορούν να διεκπεραιώνονται παραλλήλως όπως τόνισε ο κ. Σιωνίδης θυμίζοντας σχετική έγγραφη διαβεβαίωση των αρμοδίων στρατιωτικών αρχών και η οποία «δεν δικαιώνει τους ατελέσφορους χειρισμούς της προηγούμενης δημοτικής αρχής γιά το ίδιο έργο, αλλά ούτε τις σημερινές απαισιόδοξες εκτιμήσεις της γιά τον χρόνο εκτέλεση του έργου ανάπλασης», όπως τόνισε ο κ. Σιωνίδης απαντώντας σε σχετικές αιτιάσεις του προκατόχου του ως δημάρχου και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστου Γκουντενούδη.

Αναλόγου χαρακτήρα ήταν και η ενημέρωση από πλευράς του δημάρχου στην συνάντηση με την διοίκηση του ΤΕΘΑ γιά το θέμα που αφορά στην διαδικασία παραχώρησης της χρήσης του διαδρόμου αποπροσγείωσης, στο αεροδρόμιο της Νέας Καβάλας.

Ένας διάδρομος, «για την απελευθέρωση του οποίου από λυόμενα φιλοξενίας αιτούντων ασύλου στο εκεί σχετικό κέντρο φιλοξενίας των είχε εργασθεί με επιτυχία η δημοτική αρχή και γιά την μίσθωση του οποίου από το ΤΕΘΑ οι προοπτικές εκτιμώνται ιδιαιτέρως αισιόδοξες, μιάς και θα μπορούν εύκολα να αναπληρωθούν από τα έσοδα τα οποία θα προσπορίσει ο δήμος από την αξιοποίηση του», όπως δήλωσε ο κ Σιωνίδης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα