Επιμορφωτική εκδήλωση εκπαιδευτικών με θέμα τα δάση και την άγρια ζωή

Πολιτισμός /

Επιμορφωτική εκδήλωση με τίτλο «Μαθαίνουμε γιά τα δάση και την άγρια ζωή» διοργανώνεται γιά την Τρίτη 20-4-21, το διάστημα 18.00 – 21.00 γιά τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των περιφερειακών ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, με την συνεργασία οκτώ κέντρων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (ΚΠΕ) ένδεκα διευθύνσεων εκπαίδευσης και της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος».

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ενημέρωση των εκπαιδευτικών με νέες γνώσεις γιά τα δάση, την άγρια ζωή, την βιοποικιλότητα και το φυσικό περιβάλλον και στην υποστήριξή τους γιά υλοποίηση αντίστοιχων διαδικτυακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

  • Ο ρόλος των φορέων διαχείρισης προστατευμένων περιοχών στην προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας
  • Κίνδυνοι γιά την άγρια ζωή και τρόποι αντιμετώπισης
  • Παρουσίαση διαδραστικών εκπαιδευτικών εξ αποστάσεως προγραμμάτων γιά τα δάση και την άγρια ζωή από την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος»
  • Αξιοποίηση ψηφιακών «εργαλείων γιά διαδικτυακά περιβαλλοντικά προγράμματα

Η επιμορφωτική εκδήλωση θα υλοποιηθεί συγχρόνως από απόσταση, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, μέσω της ψηφιακής «πλατφόρμας» Webex του υπουργείου παιδείας δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο διοργανώνεται με την συνεργασία των ΚΠΕ Αρναίας, Βιστωνίδας, Ελευθερίου – Νέου Κορδελιού & Βερτίσκου, Κιλκίς, Παρανεστίου, Πορροΐων και Φιλίππων, των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΠΕ) Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Ροδόπης, Σερρών και Χαλκιδικής και των διευθύνσεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δράμας, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Έβρου και Ροδόπης και της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος». Η συμμετοχή των διευθύνσεων εκπαίδευσης γίνεται διά των υπευθύνων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ή σχολικών δραστηριοτήτων εκτός των ΔΠΕ Κιλκίς και Χαλκιδικής, και ειδικότερα διά των προϊσταμένων εκπαιδευτικών θεμάτων. Συμμετέχουν, επίσης, με εισηγητές, τα δασαρχεία Σταυρούπολης, Δράμας και ο φορέας διαχείρισης οροσειράς Ροδόπης.

Συντονιστικό ρόλο έχει αναλάβει το ΚΠΕ Κιλκίς, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) – Περιβαλλοντική εκπαίδευση – B κύκλος» που υλοποιείται μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευση και διά βίου μάθηση» με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η οργάνωση «Αρκτούρος» συμμετέχει στο πλαίσιο του προγράμματος με τους διακριτικούς τίτλους “Στηρίζω”, “Δημιουργώ” και “Πράσινη επιχειρηματικότητα” του υπουργείου εσωτερικών – τομέας Μακεδονίας και Θράκης (κωδικός έργου 2019ΣΕ03900001) «Επιχορήγηση και προβολή δράσεων γιά την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της πολιτιστικής δημιουργίας στην Μακεδονία και στην Θράκη».

Περισσότερα

Διαδικτυακή εισήγηση των «Αργοναυτών» με θέμα: «Ο Πόντος κατά την περίοδο 17ο-19ο αιώνα και η συμβολή της Εκκλησίας»

Η ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» ανακοινώνει την συνέχιση του κύκλου διαδικτυακών εισηγήσεων – σεμιναρίων 2020-21, με τίτλο «ΕΥΞΕΙΝΟΣ […]

Δείτε ακόμα