ΕΒΕ Κιλκίς: «Να μην κλείσει το υποκατάστημα Πολυκάστρου της Εθνικής Τραπέζης»

Γενικά /

Να επανεξετάσει την απόφασή της γιά αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματος Πολυκάστρου, ζητεί από την κεντρική διοικηση της Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο (ΕΒΕ) Κιλκίς.
Στο σχετικό έγγραφο αναφέρονται τα εξής:

«Εξ αφορμής της σχεδιαζόμενης απόφασης της Τράπεζάς σας, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής σας για μείωση του λειτουργικού κόστους, για τη διακοπή της λειτουργίας του υποκαταστήματος στο Πολύκαστρο του Νομού Κιλκίς, θέλουμε ως εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων και της τοπικής οικονομίας να σας εκφράσουμε τον έντονο προβληματισμό μας για την απόφαση αυτή για τους κάτωθι αναφερομένους λόγους.

Αρχικά πρέπει να σας τονίζουμε το γεγονός ότι η πόλη του Πολυκάστρου είναι η έδρα του Δήμου Παιονίας Κιλκίς και επιπλέον ως η μεγαλύτερη πόλη της ευρύτερης περιοχής αποτελεί το διοικητικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της.

Η περιοχή αυτή επιπλέον έχει αναπτύξει, παρά την ύφεση, σημαντική οικονομική δραστηριότητα, συνέπεια της οποίας είναι η επιτακτική ανάγκη για εξυπηρέτηση των πολιτών από ένα τραπεζικό κατάστημα δεδομένου του γεγονότος ότι μόλις πρόσφατα ένα ακόμα τραπεζικό ίδρυμα (ALPHA BANK) διέκοψε τη λειτουργία του τοπικού υποκαταστήματός της.

Συνέπεια των ανωτέρω, ελλοχεύει ο κίνδυνος να υποστεί η περιοχή σημαντική οικονομική υποβάθμιση.
Επίσης πρέπει να συνεκτιμήσετε το γεγονός ότι το κόστος λειτουργίας του υποκαταστήματος δεν είναι απαγορευτικό για το μέγεθος και τη δυναμική που έχει αναπτύξει το τραπεζικό σας ίδρυμα.

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, την οποία έχει υποχρέωση να επιδείξει ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας προκειμένου να εξέλθουμε από τα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα στα οποία μας οδήγησε η οικονομική κρίση, οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να σταθούμε αρωγοί σε προσπάθειες που σκοπό έχουν να στηρίξουν την τοπική οικονομία και αγορά και οι οποίες θα αποτελέσουν εργαλεία όχι μόνο οικονομικής αλλά και κοινωνικής ανάτασης.

Επομένως, με την παρούσα, σας παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την απόφαση σας για τη διακοπή της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στο Πολύκαστρο του Νομού Κιλκίς και όπως συμβάλλετε με όλες σας τις δυνάμεις στην συνέχιση της λειτουργίας και των σκοπών του».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα δύο βασικά προβλήματα

Με αφορμή την παρουσία του σε ειδική σύσκεψη στην Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης δήλωσε τα εξής: «Την Παρασκευή […]