ΕΒΕ Κιλκίς: «Εφαρμόστε πιστά την αντικαπνιστική νομοθεσία»

Γενικά /

Την πιστή εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας ζητεί από τους ιδιοκτήτες χώρων εστίασης και αναψυχής εφιστώντας τους την προσοχή, το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο Κιλκίς.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Οι νόμοι 3868/2010 και 4412/2016 προβλέπουν μέτρα ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους, ιδιωτικούς εργασιακούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εστίασης και αναψυχής, για την ολοκληρωμένη προστασία της δημόσιας υγείας.

Προκειμένου να εφαρμοστούν οι αντικαπνιστικοί νόμοι το Υπουργείο Υγείας με δύο πρόσφατες εγκυκλίους του, ορίζει τις απαγορεύσεις, τα όργανα διαδικασίας τήρησης και εφαρμογής των νόμων, τον έλεγχο και την επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες.

Διευκρινίζεται ότι πρόστιμα επιβάλλονται τόσο στους υπεύθυνους εφαρμογής των διατάξεων (έως και 10.000,00 ευρώ), όσο και στον παραβάτη καπνιστή ή χρήστη προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού, ηλεκτρονικού τσιγάρου και φυτικών προϊόντων για κάπνισμα (έως και 500,00 ευρώ).

Ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου και με αφορμή δημοσιεύματα στα διάφορα ΜΜΕ, το Επιμελητήριο Κιλκίς ενημερώνει τα μέλη του και τους εφιστά την προσοχή, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην εφαρμογή και τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα δύο βασικά προβλήματα

Με αφορμή την παρουσία του σε ειδική σύσκεψη στην Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης δήλωσε τα εξής: «Την Παρασκευή […]