Επικίνδυνη βλάβη στα πλυντήρια του ΓΝΚ καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Πολιτική /

Επικίνδυνη βλάβη στις εγκαταστάσεις των πλυντηρίων του νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τονίζοντας ότι εξ αιτίας της «θα μπορούσαμε να είχαμε θρηνήσει θύματα».

Στο σχετικό έγγραφο της ομοσπονδίας αναφέρονται τα εξής:

«Προσφάτως δείξαμε εικόνες με τις συνθήκες που επικρατούν στα πλυντήρια του νοσοκομείου Κιλκίς. Εικόνες φυλακών υψίστης ασφαλείας και χειρότερες.

Μας διέψευσε η διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Βλάχου. Είπε ότι τα βίντεο και οι φωτογραφίες που δώσαμε στην δημοσιότητα, είναι παλαιές και ότι τα πλυντήρια του νοσοκομείου επισκευάσθηκαν.

Διέταξε ΕΔΕ για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.

Τι έχει να μας πει για τούτο;

Πέμπτη 7/9/17: Νέα μηχανική βλάβη στο στεγνωτήριο του πλυντηρίου του Νοσοκομείου. Του ενός εκ των τριών. Ξαφνικά αναπηδούσε (μήπως είναι η πρώτη φορά;) με μεγάλη ταχύτητα.

Από τις αναταράξεις μετακινήθηκε από το μέρος που είχε τοποθετηθεί, αν και ζυγίζει πάνω από πεντακόσια κιλά. Το αποτέλεσμα ήταν να κοπεί ο σωλήνας υψηλής πίεσης μιας ίντσας μεταφοράς ατμού. Η θερμοκρασία του ατμού που μετέφερε ο σπασμένος σωλήνας ξεπερνούσε τους 160οC.

Στο χώρο των πλυντηρίων υπήρξε μεγάλη διαρροή ατμού και έκαιγε ο τόπος. Επίσης ατμός με υψηλή θερμοκρασία πέρασε στο διάδρομο του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται τα εξωτερικά ορθοπεδικά ιατρεία. Εκείνη την ώρα υπήρχαν εκεί ασθενείς και συνοδοί.

Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και το προσωπικό του πλυντηρίου, οι ασθενείς και οι συνοδοί στο διάδρομο του κτιρίου αντιμετώπισαν λιποθυμικές τάσεις.

Η υψηλή πίεση θα μπορούσε να σκοτώσει με την δύναμη που είχε ανθρώπους εάν βρίσκονταν στην ακτίνα της διαδρομής της πίεσης του σπασμένου σωλήνα.

Επίσης ο ατμός υψηλής θερμοκρασίας θα μπορούσε να προκαλέσει εγκαύματα σε ανθρώπους, κυρίως προσωπικό του πλυντηρίου.

Και μη χειρότερα. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Ο κίνδυνος συνεχίζει να είναι μεγάλος στα πλυντήρια του νοσοκομείου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες.

Πού είναι οι επισκευές της κ. διευθύντριας και του κ. Πολάκη;».

«Επισκευάσθηκε αμέσως»
Στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ απάντησε το γραφείο της διευθύντριας του νοσοκομείου Μαρίας Βλάχου με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την Πέμπτη 7.9.17 ειδοποιήθηκε η τεχνική υπηρεσία γιά βλάβη στον χώρο των πλυντηρίων. Αμέσως οι τεχνικοί (υδραυλικοί, θερμαστές) πήγαν στο σημείο.

Αυτό, το οποίο είδαν, ήταν ο σωληνας ατμού, σε σημείο σπειρώματος, να έχει ρωγμή και το στεγνωτήριο μετακινημένο από την θέση του. Όπως μας είπε ο πλύντης, μόλις παρατηρήθηκε η διαρροή, έκλεισε κατ’ ευθείαν την βάνα του ατμού.

Αμέσως έγινε η επισκευή από τους τεχνικούς και συνεχίσθηκε η λειτουργία των πλυντηρίων».

Σε ερώτηση του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του «Μαχητή» σε ό,τι αφορά στις «αιχμές» της ΠΟΕΔΗΝ στο πρόσωπο της κ. Βλάχου παρέπεμψε στην προαναφερθείσα ανακοίνωση, χωρίς να κάνει το παραμικρό άλλο σχόλιο, δηλώνοντας πάντως, ότι ημέρες πριν το επίμαχο περιστατικό ελήφθη απόφαση γιά το γενικότερο θέμα των πλυντηρίων, η οποία, όπως τόνισε, «θα δημοσιοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, δίνοντας έμπρακτες απαντήσεις προς πάσαν κατεύθυνσιν».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Δεύτερη θητεία

Τέτοια εποχή πριν από πέντε χρόνια ανακοίνωνει την πρόθεση του να διεκδικήσει την δημαρχία στον δήμο Παιονίας ο Χρήστος Γκουντενούδης. […]